Wandelen in Thor Park: een prachtig uitzicht vanop de terrils


Wandelroute
Er zijn verschillende wandelroutes, afhankelijk van de afstand die je wil afleggen, kan je zelf kiezen welke wandelroute je wil nemen. Wij kozen voor de blauwe route. De route zelf loopt niet via de terrils, maar je kan onderweg even van de route afwijken en zelf de terrils op lopen.


De blauwe route
We vonden de blauwe route echt prachtig. Je loopt langs water, je hebt mooie uitzichten, loopt over vlonderpaadjes en kan genieten van de natuur. De route is niet buggyproof, maar zeker wel kidsproof. Het is ook een ideale route om te doen met kids in de draagzak. Op het einde van de wandeling kom je ook een speeltuin tegen, een leuke afsluiter van een prachtige wandeling.

Tip:
Het begin van de blauwe route en de steenmannetjeswandeling zijn hetzelfde. Wij volgde de blauwe route tot het moment de steenmannetjeswandeling en de blauwe route uit elkaar gingen. De blauwe route gaat verder via gras en water, de steenmannetjesroute loopt de terrils op. Dus we volgden even de steenmannetjeswandeling om op de terrils te geraken en te genieten van het uitzicht. Nadien liepen we terug naar beneden om de blauwe route verder te zetten.


Alle routes op een rijtje

  • Steenmannetjesroute – 2 km
    Een leuke route om met de kids te doen. Want de steenmannetjes wijzen de weg naar de top van de terril. Maak samen met de kids onderweg zelf een steenmannetje.
  • Blauwe route – 7,6 km
  • Erfgoedroute – 11 km
  • Rode route – 12,8 km
  • Gele route – 16 km
  • Zwarte route – 2,3 km


Picknicken
Je komt onderweg verschillende mooie plekjes tegen om te picknicken. Kies één van de picknicktafels of neem een dekentje mee en geniet van het uitzicht tijdens je lunch.


Buggy- en rolstoelproof
Ben je op zoek naar een route die zowel voor buggy’s als rolstoelen toegankelijk is? Kies dan voor de zwarte route.


Praktisch
❥ Startpunt: Thor Park – André Dumontlaan 67, Genk
❥ Parking: Gratis aan het startpunt
❥ Aantal km: Meerdere routes mogelijk
❥ Kaart: Klik hier om het plannetje te downloaden
❥ Buggyproof: Ja, de zwarte route
❥ Doggyproof: Ja, aan de leiband
❥ Picknick: Er zijn voldoende picknicktafels aanwezig
❥ Toiletten: Beschikbaar in Thor Central

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts