Kan je kidsproof overnachten in Nutchel Cosy Cabins?

Vijf dagen van ‘slow living’ en ‘back to basics’ in een Cosy Cabin van Nutchel Les Ardennes. Dat stond ook gelijk aan vijf dagen pure quality time, gezelligheid en genieten in de natuur. Benieuwd hoe dat ging met een kleuter van 4 en een baby van 9 maanden? Dat lees je hieronder!


Aankomst

Bij aankomst word je meteen ondergedompeld in een gezellige sfeer. Aan de receptie brandt het vuur, hangen lampjes en de kinderen kunnen zich meteen uitleven in het cosy kinderhoekje. De weg naar onze Cabin lijkt wel nog een uitdaging met de bagage en kindjes, want we moeten bergop én er liggen kiezelsteentjes. Je kan gebruik maken van de golfkar of bagagedrager om je bagage naar je Cabin te brengen. Wij hebben onze Veer Cruiser mee waardoor dit voor ons niet nodig is. Uiteindelijk blijkt de Cabin helemaal niet zo ver te liggen en valt de weg dus heel goed mee.


Cosy Cabin

Na het inchecken verkennen we meteen onze Cabin, die super knus en gezellig ingericht is. We voelen ons meteen welkom want op het prikbord hangen leuke tekeningen van eerdere bezoekers. Louiz is onmiddellijk fan van het klimmen naar zijn bed en de hottub. Om het extra gezellig te maken, steken we meteen de kachel aan. Ook de BBQ lonkt al op het terras, dus we kunnen niet wachten om deze uit te testen!

Onze eerste taak is hout en koelelementen voor de koelbox halen in de blokhut. Louiz helpt maar al te graag met het vullen van de kruiwagen. Dit is al een leuke activiteit op zich!

Tijdens ons verblijf genieten we vooral van elkaar, het digitaal detoxen en de natuur.


Ontbijt, lunch en diner

Nutchel biedt de mogelijkheid om een ontbijt-, raclette- of barbecue-box te bestellen. Om het onszelf gemakkelijk te maken, kiezen we ervoor om 2x een ontbijtbox, 1 raclettebox en 1 BBQ-box te reserveren. Deze zijn voorzien van super lekkere én verse producten. De andere dagen vullen we aan met eten dat we van thuis uit hebben meegebracht. Er is geen oven of microgolf, maar we maken alles op de gasbarbecue of op het gasvuur. Super gezellig trouwens zo samen op het terras!


Kindvriendelijk?

Dus of Nutchel Cosy Cabins leuk is om met kinderen te doen? Sowieso! Want je merkt dat kinderen echt welkom zijn. Niet alleen is de Cabin voorzien van een hele doos met houten blokken, maar in de Cosy Chalet kunnen de kinderen zich uitleven in de speelhoek of kunnen jullie gezelschapspelletjes en (kinder)boeken uitlenen. Er ligt ook een handleiding klaar voor een leuke en kindvriendelijke activiteit, deze keer is het een eierdooszoektocht in de natuur.  De Cabins liggen in het bos, dus de kinderen kunnen zich volledig uitleven met het maken van kampen, het spelen van spelletjes,…


Uitstappen in de buurt

In de buurt van Nutchel zijn er verschillende leuke, kindvriendelijke uitstappen. Check wel op voorhand zeker even de openingstijden.

Animalaine

❥ Bastogne
❥ 25 min rijden
Een museum en dierenpark met 25 soorten schapen, geiten en andere dieren waarvan wol gemaakt wordt. Het is niet zo groot en wel wat stoffig, maar Louiz vond het fijn om hier door te lopen. Wij deden enkel het dierenpark, niet het museum. Bij goed weer kan je op het terras iets drinken of een ijsje eten terwijl de kinderen op de speeltuin spelen.

Legermuseum

❥ Bastogne
❥ 25 min rijden
Je kan het museum vrij bezoeken met het gezin, inclusief audiogids. Er is ook een mogelijkheid om dit te combineren met een wandeling.

Houtopia

❥ Houffalize
❥ 30min rijden
Een interactief doe-centrum voor kinderen waar de 5 zintuigen centraal staan. Je hebt er ook een hele leuke buitenspeeltuin.

Daguitstap Luxemburg Stad

❥ 45min rijden
Het grootste deel van de dag hebben we doorgebracht in Parc Monterey, een leuk park met waterspeeltuin en grote piratenboot. Op wandelafstand vind je de winkelstraat en de vertrekplaats van het toeristentreintje waarmee je in 45min de oude stad kan verkennen. Wij kozen ervoor om ’s middags een pizza af te halen en in de waterspeeltuin op te eten, maar je kan ook een leuke plek zoeken bij één van de vele restaurants. Nadien liepen we nog door de winkelstraat en namen we het treintje.

Plopsa Coo

❥ Stavelot
❥ 50min rijden
Een kleiner park dan Plopsaland De Panne, maar zeker met kleinere kinderen is dit een fijn park om te combineren met je verblijf in Nutchel. Louiz was op het moment van ons bezoek 1m05 en mocht in zo goed als alle attracties. Van hieruit vertrekken ook Kajak-tochten, kan je het wildpark bezoeken of de watervallen van Coo bezichtigen.

Wandelen en fietsen

Er zijn verschillende wandel- en fietstochten mogelijk in de buurt. In de Cosy Chalet helpen ze je graag om een leuke route uit te stippelen.


Q&A

Op welke manier kan je een flesje opwarmen in de Cabin?

Er is geen microgolfoven aanwezig, maar wel een gasvuur. Je kan het flesje dus au bain marie opwarmen of een deel van het water opwarmen/koken en samenvoegen met koud water.
Tip: Warm water op voor 2 flesjes en bewaar eentje in een thermosfles/warmtehoudbeker. Zo hoef je niet voor elk fles water op te warmen of ’s nachts het vuur opzetten.


Is de kachel gevaarlijk met kinderen?

Naast de kachel is er geen verwarming voorzien. Als je in de winterperiode gaat, is het dus noodzakelijk om de Cabin te verwarmen met de kachel. De kachel is voorzien van een hekje dat je ervoor kan plaatsen. Natuurlijk bleven wij altijd bij de kindjes en we vertoefden meestal buiten op het terras.


Is het mogelijk om een babybed te plaatsen?

Er is naast het bed plaats om een babybed te plaatsen. 


Is er een winkeltje op het domein?

De Cosy Chalet heeft een kleine voorraad aan noodzakelijke items. Wij deden onze inkopen voor vertrek en bestelden zowel een raclette- als een BBQ-pakket bij Nutchel. De dichtstbijzijnde winkel is bereikbaar met de wagen.


Kan je een buggy meenemen naar Nutchel Cosy Cabins?

Zeker! Al is een buggy met dikke banden wel aangeraden. Wij maakten ook heel veel gebruik van onze draagzak om op het domein en in het bos te wandelen.


Is er een badkamer in de Cabin?

De Cabin is voorzien van een badkamer met douche. Voor onze baby namen we een klein badje mee.


Kan ik een babyfoon meenemen?

In de kamer is er een stopcontact waardoor je gebruik kan maken van de babyfoon. Let wel, er is slechts één stopcontact in de kamer, dit wil zeggen dat als je de babyfoon gebruikt er geen licht in het stopcontact kan gestoken worden. Er zijn wel lampjes op zonne-energie die je in de kamer kan zetten.


Is er een frigo aanwezig?

Om voeding en drank koel te houden, wordt gebruik gemaakt van een grote koelbox. Je kan gratis koelelementen halen en wisselen in de blokhut.


Heb je veel werk aan de hottub?

Neen helemaal niet. Deze wordt constant op temperatuur gehouden en heeft een aangename temperatuur voor de kindjes waardoor ook de kinderen mee in de hottub kunnen. Een tiental minuutjes voor we in de hottub gingen, haalden we het deksel eraf zodat we met de kindjes veilig erin konden gaan.

Voor dit artikel werkten we samen met Nutchel Cosy Cabins. Sunkissed werkt enkel samen met bedrijven of merken waar we zelf 100% achter staan. Ons doel is steeds op een authentieke, eerlijke en persoonlijke manier inspiratie te geven.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts