Op stap naar de alpacaboerderij

Even serieus … HOE schattig zijn alpaca’s? Het stond al even op ons to-do-lijstje zo’n bezoek aan alpaca’s. We vonden een leuke alpacaboerderij in Kaulille, Limburg.

Door de coronamaatregelen is het maken van een reservatie aangewezen. Als je geluk hebt, zijn er nog enkele plekjes vrij bij het toekomen, maar als je van verder komt, kan je beter een reservatie maken. De kostprijs is 3 euro vanaf 14 jaar en 2 euro voor kindjes tussen 3 en 14 jaar.

Bij het toekomen krijg je een plannetje en wat informatie over de boerderij. Je hebt ook de mogelijkheid om een zakje met eten te kopen (0,50 euro – 3 euro – 5 euro) zodat je de alpaca’s kan voederen. Wij kochten zelf een zakje van 3 euro en vonden dit zeker voldoende. De alpaca’s zijn het gewoon dat ze eten krijgen van bezoekers, waardoor ze soms wat opdringerig kunnen zijn als je een zakje vast hebt. Als jullie dus liever de alpaca’s van op afstand willen bekijken, zou ik aanraden om geen eten te kopen.Er zijn verschillende weides waar je tussen de alpaca’s kan lopen. Je kan ze aaien en wat eten geven. Nadien kan je ook in de stallen nog wat alpaca’s ontmoeten.

Afsluiten kan je met een drankje op het weideterras terwijl de kindjes kunnen spelen in de grote zandbak.

In de alpacaboerderij in Kaulille kan je verschillende activiteiten boeken. Van een rondleiding en wandeling tot een cursus alpacaboer.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts