Op reis met het vliegtuig: welk speelgoed steken we in de handbagage van onze peuter?

Ik maakte voor Louiz een speelgoedkoffertje, een rugzakje vol met leuke dingetjes om zich bezig te houden tijdens onze vlucht. Ik trok naar De Kinderwinkel om enkele nieuwe spulletjes te halen. De rest vulde ik aan met speelgoed dat we al in huis hadden. Dit speelgoed legde ik ongeveer 3 weken voor vertrek op zolder zodat Louiz zijn interesse weer gewekt is bij het zien van deze spullen. Benieuwd wat ik in zijn rugzak gestoken heb?


Kleuren oefenen

We zijn stilaan de kleuren aan het oefenen met Louiz. Hiervoor zijn de houten ringen en de kabouters van Grapat echt top. Aangezien Grapat ideaal is voor open spel, kunnen de kids de ringen en kabouters ook voor andere dingen gebruiken en hun fantasie de volle loop laten. Ik heb ze beiden in de kartonnen doosjes laten zitten zodat dit ook gebruikt kan worden bij zijn spel.


Boekje

Een boekje is altijd fijn en kan er ook voor zorgen dat ze wat rustiger worden tijdens de vliegreis. Afhankelijk van wat je kindje fijn vindt, kan je kiezen voor interactieve boekjes (denk aan flapjes en voelelementen), zoekboekjes of anderen.


Kleurboekje en kleurpotloden

Ik ben een enorme fan van de Stabilo Woody 3 in 1 potloden. Dit zijn kleurpotloden en wasco’s in één. Ze kunnen op papier gebruikt worden, maar ook op karton, glas, … We gebruiken ze heel vaak thuis, maar ook op vakantie nemen we deze mee, samen met een kleurboekje. Hebben de kids wat geknoeid? Dan is het makkelijk op te kuisen met een doekje en wat water (of een vochtig doekje). Ideaal dus!


Raamstickers

Op de ramen in het vliegtuig kleuren met de Woody’s zou er misschien nét wat over zijn, maar stickers zijn ook altijd een top idee. In plaats van de stickers op papier te kleven, nemen we altijd raamstickers mee in de auto (of dus nu in het vliegtuig). Het is weer wat anders omdat ze niet constant op hun tafeltje moeten spelen. Afleiding … check!


Auto

Altijd een winner hier, een autootje. Ik koos voor de roze van Candylab omdat het van hout is en zeer kwalitatief is. De kans is namelijk groot dat hij geregeld op de grond valt tijdens de vliegreis. Of ik hem ook koos omdat Louiz er op slag verliefd op was tijdens ons bezoekje aan De Kinderwinkel? Misschien!


Magneetboek

Een magneetboek kan je het best vergelijken met een soort puzzel, waarbij de kids bijvoorbeeld dieren kunnen maken. Het fijne eraan is dat ze ook echt hun fantasie kunnen gebruiken en zelf dieren kunnen uitvinden. De magneetboekjes bestaan ook met voertuigen, gekke gezichten, prinsessen, …


Andere tips

Ik maakte ook al eens een blogpost rond leuke dingen om je kids bezig te houden in de auto. Enkele van deze tips kan je ook gebruiken op het vliegtuig!

Veel plezier!

Liefs,
Elke

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts

Klinkaart wandeling in Niel

Een klein paradijsje, zo kan je natuurdomein Walenhoek in Niel het best omschrijven. Je waant je meteen op vakantie als je langs de verschillende vijvers

Lees meer