Op reis met het vliegtuig: wat steken we in de handbagage van onze kids?

Naast onze eigen handbagage, nemen we ook altijd een handbagage voor de kids mee. Super handig om aan hun voetjes te zetten zodat ze zowel tijdens het opstijgen, de vlucht en het landen toch aan de handbagage kunnen.

Toen Louiz kleiner was, namen we meestal een kleine rugzak voor hem mee. Ondertussen hebben we voor Louiz een JetKids aangeschaft en zijn hier super blij mee. Enerzijds omdat hij daar kan opzitten tijdens het wachten, anderzijds omdat het echt handig is tijdens de vlucht. Het koffertje staat gewoon aan zijn voetjes, kunnen we makkelijk openen tijdens de vlucht én we kunnen er gemakkelijk dingen in opbergen en in zoeken.


Wat steken we nu in zijn handbagage?

1. Snacks en drinkbus

We zorgen altijd voor verschillende snacks (appelschijfjes, nicnacs, gesneden druifjes, boterhammen, maiswafels,…) en een drinkbus die we op de luchthaven vullen met water.


2. Reservekledij

We steken er standaard een setje nieuwe kleren in. Je weet nooit wat er gebeurt voor of tijdens de vlucht.


3. Vochtige doekjes

Echte lifesavers voor van alles en nog wat.


4. Raamstickers

We kiezen voor Louiz standaard een plekje aan het raam. Ideaal om tijdens het opstijgen en het landen hem bezig te houden door naar buiten te kijken. En in plaats van stickers op papier te kleven, kan hij raamstickers op het raampje plakken. Het is weer wat anders omdat ze niet constant op hun tafeltje moeten spelen. Afleiding … check!


5. Boekjes

Een boekje is altijd fijn en kan er ook voor zorgen dat ze wat rustiger worden tijdens de vliegreis. Afhankelijk van wat je kindje fijn vindt, kan je kiezen voor interactieve boekjes (denk aan flapjes en voelelementen), zoekboekjes of anderen.


6. Kleurboekje en kleurpotloden

Ik ben een enorme fan van de Stabilo Woody 3 in 1 potloden. Dit zijn kleurpotloden en wasco’s in één. Ze kunnen op papier gebruikt worden, maar ook op karton, glas, … We gebruiken ze heel vaak thuis, maar ook op vakantie nemen we deze mee, samen met een kleurboekje. Hebben de kids wat geknoeid? Dan is het makkelijk op te kuisen met een doekje en wat water (of een vochtig doekje). Ideaal dus!

7. Stickers

We steken naast raamstickers ook standaard gewone stickers in de handbagage. Tijdens het kleuren haal ik vaak nog een velletje stickers boven om het kleuren aan te vullen.


8. Magneetboek

Een magneetboek kan je het best vergelijken met een soort puzzel, waarbij de kids bijvoorbeeld dieren kunnen maken. Het fijne eraan is dat ze ook echt hun fantasie kunnen gebruiken en zelf dieren kunnen uitvinden. De magneetboekjes bestaan ook met voertuigen, gekke gezichten, prinsessen, … Ik kocht onlangs dit magneetboek bij Gewoon Een Mama.


9. Tablet

Op het vliegtuig gebruiken we de tablet meestal enkel voor luisterverhalen. Thuis kiezen we enkele luisterverhalen op Storytel die we downloaden zodat hij die offline kan beluisteren. Via deze link kan je trouwens de app 1 maand gratis proberen in plaats van 14 dagen.
Vooral als het een langere vlucht is, kan een filmpje handig zijn om het laatste stuk te overbruggen. Vergeet zeker op voorhand geen filmpjes te downloaden zodat de kids zonder internet kunnen kijken.


10. Ander lievelingsspeelgoed

Louiz is enorme fan van Playmobil. Ik voorzie dus steeds een auto/vliegtuig en enkele mannetjes om hem bezig te houden. Met washitape kan je bijvoorbeeld een straat maken op het tafeltje. Je kan deze vinden in winkels zoals Hema, Action,…


Andere tips

Ik maakte ook al eens een blogpost rond leuke dingen om je kids bezig te houden in de auto. Enkele van deze tips kan je ook gebruiken op het vliegtuig!


Inpaklijst

Wil je graag een handige lijst om zeker niets te vergeten tijdens het vullen van je koffer? Ik maakte een tijdje geleden een blogpost waarin ik onze inpaklijst heb gedeeld en jij deze gratis kan downloaden.

Veel plezier!

Liefs,
Elke

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts

Getest: Ponywandelen

Zoals de meeste kindjes, is ook Louiz echt zot van dieren. Vooral paarden en pony’s zorgen voor de nodige ‘ooh’s’ en ‘aaah’s’. Ik zocht dus

Lees meer