Wat neem je mee op vakantie met kinderen? Check hier handige inpaklijsten!

Dat koffers inpakken voor een reis met kinderen een uitdaging is, dat weten de meeste ouders onder ons. De schrik om iets te vergeten voor de kids is vaak groot. Ondertussen heb ik al wat ervaring met het inpakken van onze koffers, maar toch gebruik ik nog altijd onze zelfgemaakte checklist. Heb jij binnenkort ook een reis gepland met je baby, peuter of kleuter en benieuwd wat je allemaal moet meenemen? Lees hieronder verder en download onze gratis inpaklijst.


Handbagage

Ik maakte al eens een blogpost over wat we in Louiz zijn handbagage steken. Dat artikel kan je hier lezen.


Wat nemen wij sowieso mee?

Er staan enkele dingen op onze lijst, die misschien toch wat meer uitleg vragen.
Zo steken we in onze handbagage altijd reservekledij, zowel voor ons als voor Louiz. Je weet namelijk maar nooit dat de mini plots misselijk wordt en alles vol hangt. We nemen ook altijd veel snacks mee op de vlieger, niet alleen omdat kids altijd honger hebben, maar ook ideaal om het stijgen en landen te overbruggen (en de kans op oorpijn wat te verkleinen). Als laatste steken we ook steeds een lakentje in de handbagage. Het koelt vaak af in het vliegtuig, als de kids dan slapen, kan je hen met het dekentje warm houden.

Verder hebben we ook altijd afwasmiddel mee in een klein flesje. Niets zo onhandig dan in een hotelkamer te zitten, de flesjes te moeten afwassen en geen afwasmiddel mee te hebben. Benieuwd waarom we dan een Tupperware-bakje meenemen? In sommige hotels vallen de openingsuren van de lunch samen met de dut van je kindje. Hem wakker houden is niet altijd een optie, dus dan nemen we bijvoorbeeld een sneetje brood en beleg mee in een Tupperware-bakje en zetten dit in de koelkast op onze kamer. Zodra hij wakker wordt, kan hij dan iets eten.

Vergeet zeker ook geen rugzak of strandzak die je overdag kan meenemen naar het zwembad. Super handig om het waterspeelgoed, bandjes, boekjes,… in mee te nemen.

Als laatste is voor ons het witte ruistoestel ideaal. Op hotel zijn niet alle hotelgasten altijd even stil, vooral ‘s nachts kan het al eens gebeuren dat je iemand hoort ‘thuiskomen’. Je wil dan niet met een wakker kind zitten dat de slaap niet meer terug kan vinden. Het witte ruistoestel to the rescue, want de omgevingsgeluiden worden geneutraliseerd.


Inpaklijst

Benieuwd naar onze inpaklijsten?
Inpaklijst vakantie met de wagen
Inpaklijst vakantie met het vliegtuig

Veel reisplezier!!

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts