Getest: Kidsproof tablet – De Kurio Tab XL 2

Zowel Louiz als wijzelf geven de voorkeur aan spelen in de natuur, rollenspellen of samen iets doen. Maar eerlijk? Soms kan een tablet écht handig zijn om de kids even te laten ontprikkelen of om mee te nemen in de auto, het vliegtuig of op restaurant nadat ze de kleurpotloden, boekjes en spelletjes beu zijn. Oh of om heel even te kunnen doorwerken als je thuiswerk moet combineren met de kids 🙂 In ieder geval, we mochten de Kurio Tab XL 2 uittesten, of beter gezegd, Louiz mocht hem uittesten! Het zou de veiligste kindertablet zijn, dus wij waren benieuwd.


Educatief spel

Schermtijd hoeft niet altijd te betekenen dat de kids enkel zitten te staren naar een schermpje. Ze kunnen er ook echt iets van leren, want ondertussen zijn er heel wat educatieve spelletjes. Louiz is fan van de apps ‘Puzzle for toddlers’ (inlegpuzzels) & ‘Nijntje’ (kleuren en de puzzels). Benieuwd naar enkele app-tips? Check dan zeker onze Instagram want onder de post over de Kurio vroeg ik aan onze volgers welke apps hun kids super vinden.


Is hij echt kidsproof?

Ja, dankzij de oudermodus bepaal je namelijk zelf tot welke apps de kids toegang hebben. De tablet is ook splash- en stootproof (belangrijk!) en gemakkelijk bedienbaar. Er staan al heel wat voorgeïnstalleerde én kidsproof apps op. En door de unieke internetfilter kunnen de kids veilig op het internet want miljarden websites worden dagelijks gecheckt op kindvriendelijke content. Daarnaast kan je als ouder zelf websites op een witte of zwarte lijst zetten, dus je kiest zelf welke websites ze zeker wel of niet kunnen bezoeken.

Onze ervaring

In het begin is het even zoeken wat je waar vindt en hoe hij precies werkt, maar eens alles geïnstalleerd is en je vanuit de oudermodus alles hebt ‘klaar’ gezet, is het heel fijn voor de kids om ermee aan de slag te gaan. Het is vooral fijn om te weten dat de tablet veilig is, een internetfilter heeft en je als ouder het aantal minuten kan instellen. Louiz weet heel goed als de tablet zegt ‘let op, je hebt nog maar 2min’ dat hij nog één spelletje kan spelen en de tablet dan aan de kant gaat. Top dus om drama te voorkomen! 🙂


Welke spelletjes spelen jullie kids het liefst op de tablet?

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts