Deze fietstocht in Sint-Truiden is een absolute aanrader met kinderen

Een natuurspeelplek, een aantal speeltuinen, dieren, bloesems én voldoende take-away plekjes voor de ouders … deze fietstocht in Sint-Truiden heeft het allemaal!


☀ Aantal km’s: 35 km
☀ Fietsknooppunten: 155– 151 – 161 – 169– 168 – 134– 135 – 189– 171– 170– 162 – 153 – 152 – 154 – 155
☀ Plaatsen: Borgloon – Sint-Truiden – Hoepertingen


Parkeren
We parkeerden ons op Parking Viio. Van hieruit kan je onmiddellijk knooppunt 155 volgen.


Bezienswaardigheden

Onderweg kom je verschillende leuke dingen tegen. Op die manier kan je voldoende stoppen onderweg zodat het voor de kids geen al té lange fietstocht wordt. Enige nadeel: Je moet ze opnieuw op de fiets krijgen 😉

1. Doorkijkkerkje (Borchloon)
Om het doorkijkkerkje te bezoeken, moet je een kleine omweg fietsen tussen knooppunt 154 en 155. Je kan ervoor kiezen om dit aan de start van de route te doen of op het einde. Wij kozen ervoor om dit op het einde te doen. Ideale afsluiter om nog even op het gras te chillen en iets kleins te eten voor je weer richting huis rijdt.


2. Speelboomgaard
Zoek je een leuk plekje om te picknicken? Stop dan even in de speelboomgaard tussen knooppunt 155 en 151. Hier kan je trouwens ook naar toilet gaan. Terwijl jij geniet van het uitzicht, de rust en eventueel iets lekkers, kunnen de kids ravotten op de hangmat, de boomstammen of tussen de bomen.


3. Zwevende kapel
Tussen knooppunt 161 en 169 kom je de Zwevende kapel tegen. We gaan er niet om liegen, op een zonnige dag in het weekend kan hier wel wat volk staan. Soms is het dus even wachten om een mooie foto te nemen. Wij vonden het wel de moeite waard en Louiz vond het geweldig om de berg op en neer te lopen, even die beentjes strekken zei hij 🙂


4. Domein ‘t Speelhof
Een mooi groen domein met kinderboerderij, speeltuin en prachtige natuur. Voor ons was dit een ideale tussenstop. We namen in het centrum van Sint-Truiden een koffietje en installeerden ons in het groen aan de kinderboerderij. Daarna nog een kleine tussenstop op de speeltuin en we konden er weer een paar kilometer tegen.


Toiletten
Onderweg rij je voorbij een 3-tal openbare toiletten (zie plannetje).


Picknick en take-away
Je komt heel wat picknicktafels tegen tijdens deze route, maar je kan er ook voor kiezen om een dekentje mee te nemen en je ergens in het gras te zetten tussen de bloesems, zaaaalig! Daarnaast kan je ook genieten van een lekker drankje en hapje want er zijn verschillende take-away mogelijkheden op de route. Zo gingen wij bij Sweet Coffee een koffietje en muffin halen en genoten we ondertussen van de diertjes in ‘t Speelhof.


Praktisch
❥ Startpunt: Grootloonstraat 5, Borgloon
❥ Parking: Gratis aan het startpunt (Parking Viio)
❥ Kaart: Een plannetje kan je hier downloaden
❥ Toiletten: Een aantal openbare toiletten onderweg
❥ Picknick: Je komt verschillende picknickbanken tegen onderweg


Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts

Getest: Ponywandelen

Zoals de meeste kindjes, is ook Louiz echt zot van dieren. Vooral paarden en pony’s zorgen voor de nodige ‘ooh’s’ en ‘aaah’s’. Ik zocht dus

Lees meer