Een dagje kidsproof genieten op de be-MINE site van Beringen

De avonturenberg is een leuke manier om je kids warm te maken om te wandelen naar een prachtig panoramisch uitzicht. Toch niet zo’n fan van een parcours? Dan kan je ook de trappen nemen of via het buggyproof wandelpad naar verschillende uitkijkplatformen stappen.

Avonturenberg

De 1600 palen van de Aventurenberg zie je al van ver staan. Je kan de berg al klauterend en spelend beklimmen. Je vindt er kruiptunnels, klimmuren, touwenparcours, …. Ideaal voor de iets oudere kids. De jongere kids kunnen zich vooral onderaan de berg uitleven. Bereik je de top van de berg? Dan wacht je een prachtig panoramisch uitzicht over Beringen en de Terrils.


Onze ervaring

Louiz is 2 en uiteraard te klein om de Avonturenberg te beklimmen. Hij vond het wel geweldig om onderaan de berg te spelen, door de tunnels op de Avonturenberg te lopen en bovenaan door het touwenparcours te lopen. Wij namen dus grotendeels de trappen om de top te bereiken. Bovenaan de top vind je een verzonken kolenplein (grote put) waarin de kids kunnen lopen en zich amuseren. Terwijl wij genoten van onze picknick op de top, liep Louiz heen en weer in de put.


Wandelen

Er zijn heel wat wandelingen mogelijk in de natuur rond de steenkoolmijnen.

Kinderwandeling Pierewiet de Kanariepiet

Tijdens de zoektocht van bijna 3km ontdekken jullie mooie plekjes rond de be-MINE. Er zijn verschillende doe- en zoekopdrachten tijdens wandeling. Ps. Hebben de kids alles kunnen oplossen? Dan krijgen ze nog een leuke verrassing!

❥ Start: Toerisme Beringen
❥ Openingsuren: 10 – 17u
❥ Prijs: 2 euro per opdrachtenboekje
❥ Leeftijd: Een zoektocht voor kleuters en eentje voor +6 jaar.
❥ Reservatie: Ja, via toerisme@beringen.be of 011 42 15 52
❥ Buggyproof: Ja
❥ Rolstoelproof: Ja


Mountainbiken

Zijn jullie fietsliefhebbers? Er is ook een heel mooi mountainbikeparcours aangelegd. Dit is eerder voor de oudere kinderen, maar ideaal als de papa’s (of mama’s) zich willen uitleven terwijl de kids genieten van de Avonturenberg of de kidsproof wandeling. Meer informatie over het parcours vind je hier.


Zwemmen

Op de be-MINE site ligt ook een SportOase. Hier vind je 2 glijbanen, fonteinen, een peuter- en kleuterzone en een buitenzwembad. Ideale combinatie met de Avonturenberg en een wandeling op de site.


Nog wat tijd over?

Ga dan winkelen op de Boulevard, duiken bij TODI of naar het Mijnmuseum. Een hongertje? Dan kan je langs bij Brasserie Todi om te genieten van iets lekkers met zicht op het aquarium.


Praktisch

❥ Adres: Koolmijnlaan 203, 3582 Beringen
❥ Parking: Gratis
❥ Gratis toegankelijk
❥ Doggyproof
❥ Buggyproof: Ja, maar niet tot aan de top
❥ Rolstoelproof: Ja, maar niet tot aan de top
❥ Voldoende picknicktafels aanwezig

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts