Disneyland Parijs met baby en kleuter: tips & tricks

We trokken in de Paasvakantie met onze kleuter van 4 en onze baby van 4 maanden naar Parijs en bezochten er beide Disney-parken. Disneyland Parijs stond al een tijdje op onze wishlist, maar we wouden dit pas doen als we zeker waren dat Louiz er écht van zou genieten. En of hij genoten heeft! Benieuwd naar onze tips? Die lees je hieronder!

Ps. Een korte video van ons bezoek aan Disneyland Parijs vind je hier.


10 tips om Disneyland te bezoeken met kids

 1. Download de app
  Niets zo vervelend dan ter plekke te moeten uitzoeken welke attracties geschikt zijn voor (kleinere) kids. Je verliest er veel tijd door en tijdens het uitzoeken ter plekke, moet je ook de kids nog bezig houden. In de app kan je op voorhand makkelijk een verlanglijstje maken, de plattegrond raadplegen en nagaan welke attracties familyproof zijn. Én je kan er ook restaurants reserveren en de wachttijden per attractie bekijken.
 2. Neem een buggy mee
  Disneyland Parijs kan overweldigend zijn voor kinderen. Zelfs als je zoon of dochter zelden nog in een buggy zit, is het een ideale manier om hem of haar toch een dutje te laten doen of even te laten ontprikkelen. Tijdens het dutje kan je als ouder zelf rollercoasters doen en afwisselen met elkaar.
 3. Vergeet geen gehoorbescherming
  Vooral shows en parades zijn erg luid. We waren dus blij dat we gehoorbescherming mee hadden, zeker voor onze 4 maand oude baby.
  Een hoofdtelefoon is ook een ideale manier om wat minder prikkels te krijgen. We hebben deze ook tijdens de dutjes van de kinderen gebruikt.
 4. Neem een draagbaar potje mee
  Vooral tijdens het wachten kan het handig zijn om een draagbaar potje mee te nemen. Wij hebben zelf eentje van My Carry Potty en zijn daar heel tevreden over. Je kan deze volledig lekvrij afsluiten zodat je de inhoud nadien kan verwijderen.
 5. Snacks to the rescue
  Vooral in de wachtrijen kunnen (gezonde) snacks een goede manier zijn om de kinderen af te leiden. Wij hadden een kleine koeltas mee met hierin verschillende drank en snacks. Je kan ook ter plekke heel wat lekkers vinden, maar hou er rekening mee dat dit niet goedkoop is.
 6. Plan je bezoek
  Er zijn verschillende leuke shows, parades en ontmoetingen met Disneyfiguren. Vooral voor kids is dit echt geweldig. Bekijk dus even op voorhand wat je precies wil doen en om hoe laat dit is. Hou er ook rekening mee dat sommige shows (zoals bij ons de Frozen Show in Walt Disney Park) zeer populair zijn en je ook hier al een 45 minuten op voorhand moet aanschuiven.
 7. Voorzie een fietsslot
  Wij hebben standaard een fietsslot in onze wagen liggen voor wanneer we met de buggy op stap zijn. Als we deze dan toch ergens willen achterlaten en overschakelen naar de draagzak, staat deze veilig. Ook in Disneyland maakten we beide buggy’s aan elkaar vast wanneer we met z’n allen op een attractie gingen. Op zich misschien niet meteen nodig, maar het gaf ons wel een veiliger gevoel 🙂
 8. Een zakje met speelgoed
  Het wachten kan voor kids zeer lang duren. Voorzie dus enkele kleine spelletjes of dingen om je kinderen bezig te houden in de wachtrij. Zo maakte ik zelf een Disney bingo en Disney Memory spel om Louiz bezig te houden. Ook een luisterverhaal was hier een enorm succes. We hebben een abonnement op Storytel en hier staan ook enkele Disney verhalen op van onder andere Mickey, Frozen en Winnie De Poeh. Met zo’n verhaal zijn de kindjes al snel een klein half uurtje zoet. Het enige wat je nodig hebt is je GSM (of een Ipad) en hoofdtelefoon. Je kan de verhalen ook op voorhand al downloaden waardoor je ter plekke geen wifi nodig hebt. Wij lieten Louiz ondertussen in de buggy zitten, ideaal om te ontprikkelen. Ps. Via deze link kan je Storytel een maand gratis uittesten in plaats van 14 dagen.
 9. Maak gebruik van de riders switch
  Wil je zelf ook alles uit je Disneyland-bezoek halen en de iets minder kidsproof attracties uittesten? Maak dan gebruik van de riders switch. Hierdoor dien je maar 1x aan te schuiven en kan de andere ouder die buiten staat te wachten bij de kids meteen als jij eruit komt ook in de attractie. Op die manier verlies je minder tijd. Ideaal ook om tijdens de dutjes te doen!
 10. Maak gebruik van Magic Hour als je in een Disney hotel slaapt.
  Als je een overnachting hebt geboekt in een Disneyhotel, mag je een uurtje vroeger in het park. Het is dan veel rustiger, je kan foto’s maken aan het Disney kasteel en je kan sneller op één van je favoriete attracties. Denk vooral aan Peter Pan’s Flight, Dumbo the Flying Elephant, Buzz Lightyear Laser Blast, Obitron,… in Disneyland Park en Ratatouille, Crush’s Coaster, Toy Soldiers Parachute Drop, … in het Walt Disney Studios Park.


Q&A

Er kwamen op Instagram heel wat vragen binnen over ons bezoek aan Disneyland Parijs. Hieronder vind je een antwoord op de meest gestelde vragen:

Hoe pak je het aanschuiven aan?

Wij zijn zelf voor een FastPass gegaan, dit is niet goedkoop, maar Disneyland Parijs is sowieso niet goedkoop. Het is dus wat afwegen (en eventueel extra sparen), maar door de FastPass hebben we nergens langer dan 15 minuten aangeschoven (waar we de FastPass konden gebruiken) en dit was voor ons toch echt een meerwaarde. Hierdoor hebben we echt alles uit ons bezoek kunnen halen. In de wachtrijen bij attracties waar we de FastPass niet konden gebruiken (bijvoorbeeld de ontmoeting met Mickey Mouse), hebben we de zelfgemaakte Disneybingo gespeeld en heeft Louiz een luisterverhaal geluisterd (check tip nummer 7 hierboven voor meer info). Tijdens het wachten kan je ook altijd een lekkere snack aanbieden of naar de attractie zelf kijken.


Vind je een draagzak een meerwaarde voor een baby of lukt het ook alleen met een buggy?

Ik ben sowieso een fan van de draagzak zodat Nowa bij een uitstap niet de hele dag moet neerliggen in de draagmand maar ook af en toe kan rond kijken of tegen ons kan slapen. Dit is uiteraard een persoonlijke keuze. De draagzak is vooral een meerwaarde indien je er voor kiest om toch als gezin op een attractie te gaan. Zo ging Nowa mee op de attractie van Buzz Lightyear & Peter Pan en stapten we met de draagzak door het labyrint van Ellis in Wonderland en in de boomhut van de familie Robinson.


Hoe kan je op attracties indien je een baby en buggy meehebt?

Bij elke attractie vind je een plek waar je de buggy kan achterlaten. Hier staan verschillende buggy’s bij elkaar. Je kan ervoor kiezen om bij de baby en buggy te wachten of je kan als gezin in de attractie gaan en de buggy achterlaten. Wij vonden het makkelijk om Nowa dan in een draagzak te laten zitten, maar je kan je mini ook gewoon dragen en op je schoot nemen. Daarnaast kan je ook gebruik maken van de riders switch indien je een minder kidsproof attractie wil doen.


Kan je je flesjes gemakkelijk opwarmen?

Zeker! In elk restaurant vind je een microgolfoven die je kan gebruiken om flesjes op te warmen. We hadden zelf ook een warmtehoudbeker mee die we ‘s morgens vulde met flessenwater dat we hadden opgewarmd in het hotel. Op die manier hadden we steeds de mogelijkheid om een flesje te maken, waar we ook in het park waren.


Zijn er veel attracties waar een peuter/kleuter op kan?

Absoluut! Er zijn verschillende familyproof attracties. Hier op de website van Disneyland vind je een lijstje van de familyproof attracties. Er waren zelfs heel wat attracties waar Nowa (4 maanden) in de draagzak mee in ging.


Hoe pak je de dutjes aan?

Wij hadden voor beide kids een buggy mee. Disneyland kan heel prikkelintensief zijn, dus in de namiddag hadden we ook Louiz aangemoedigd om even te rusten in de buggy. We gaven hem een hoofdtelefoon om het geluid te neutraliseren waardoor hij een dut deed van meer dan een uur, ondanks dat hij thuis geen dutjes meer doet. Tijdens de dut kan je dan als ouder zelf enkele attracties doen.
Hebben je kids last van FOMO? Dan zou ik gebruik maken van een verduisteringsdeken of even buiten het park gaan wandelen (bijvoorbeeld in Disney Village).


Budgettips?

Eerlijk is eerlijk, Disneyland is niet goedkoop. Je kan opteren om slechts één dagje te gaan en dus ‘s morgens op te rijden en ‘s avonds terug naar huis te gaan. Om te besparen op dagtickets, kan je websites zoals Groupon in het oog houden. Hier staan regelmatig acties op.


Welk vervoersmiddel hebben jullie gebruikt?

Wij hebben ervoor gekozen om met de auto te gaan. Enkel en alleen om dat we het niet zagen zitten om met twee buggy’s, valiezen en alle benodigdheden voor een baby de Thalys te nemen. Vanuit Brussel-Zuid en Antwerpen heb je wel een rechtstreekse Thalys naar Disneyland Parijs, waarna het slechts 2 minuutjes wandelen is tot aan het park. Ideaal dus om met oudere kindjes te doen.


Hebben jullie tips voor ontbijt?

Indien je in een hotel overnacht, kan je ontbijten in het hotel. Dit kost ongeveer 28 euro per persoon en 23 euro per kind. Wil je het wat goedkoper? Dan kan je in Disney Village bij Starbucks een koffie en iets lekkers halen. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om van thuis uit ontbijt/middagmaal mee te nemen.

Veel plezier!

PS. Bezoeken jullie Disneyland en hadden jullie wat aan onze tips? Tag ons dan op Instagram met @sunkissed.be 🙂

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts