Knuffelen en wandelen met alpaca’s

Louiz werd 2 en aangezien een (coronaproof) feestje nog niet mocht doorgaan, kozen we voor een uitstapje met ons drie. Lang moest ik niet nadenken over een originele uitstap. Louiz is zot van dieren, buiten zijn en de natuur, dus konden we hem geen groter plezier doen dan zijn verjaardag tussen de dieren te vieren. Alpaca’s zijn hele lieve en rustige beestjes, dus ideaal om met hen te kunnen knuffelen en te wandelen, zelfs voor kleinere kindjes.


Super leuke uitstap

Ondanks dat Louiz maar twee is, was dit een ideale uitstap. Doordat alpaca’s zo rustig zijn, kon Louiz zelf met hen wandelen en nadien wat eten geven en knuffelen. En wij? Wij genoten er stiekem ook hard van want echt… hoe schattig zijn alpaca’s?


Alpacawandelen

De activiteit start met een kennismaking met de alpaca’s op de wei. De kids kunnen hen wat hooi geven, aaien en kijken hoe de halsters worden aangedaan. Na de kennismaking vertrek je op wandeling richting een mooi stukje natuur. Alpaca’s wandelen helemaal niet snel, dus het tempo was ideaal voor Louiz 🙂 Je hebt dus ook ruimschoots de tijd om te genieten van de omgeving. Louiz vond het geweldig om de ‘leiband’ vast te houden en te kijken hoe de alpaca’s hem volgden. Onderweg vertelt Els verschillende weetjes over de alpaca’s.


Praktisch

❥ Adres: Meir 78, Oppuurs
❥ Parking: Gratis
❥ Buggyproof: Ja
❥ Rolstoelproof: Ja, tenzij bij felle regen gezien veldweg
❥ Meer info vind je hier
❥ Prijs: 40 euro voor de gids, 10 euro pp (volw) en 6 euro pp (6 – 12j)
❥ Duur: +- 1 uur

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts