6 super leuke uitstappen met jonge kindjes

Wij gaan SUPER graag weg. Al is het maar voor een uurtje. Gewoon even geen kans dat mister Louiz begint te zeuren omdat hij het beu is om thuis met hetzelfde speelgoed te spelen. In het begin van de Corona-periode hielp het nog wel om af en toe van ‘speelbak’ te wisselen, maar tja .. ondertussen heeft hij ook dat al door. Elke keer iets nieuw kopen begon ook al een serieuze investering te worden, dus proberen we regelmatig ergens naartoe te gaan, maar eerlijk is eerlijk … wij zijn al eens op een locatie toegekomen om dan te beseffen dat de speeltuin totaal niet ‘baby-friendly’ was of dat de attractie enkel toegankelijk is met 3+ kindjes. We gingen dus op zoek naar locaties die écht geschikt zijn om met onze peuter van 16 maanden te bezoeken.

In De Barelhoeve kan je tussen de geitjes wandelen.
 1. De Barelhoeve
  Deze kinderboerderij in Bornem heeft verschillende dieren zoals koeien, konijnen, kippen, ganzen, … Je kan er zelfs tussen de geitjes wandelen en ze aaien. Na een bezoekje aan de dieren kan je bij koud weer je gaan opwarmen met een lekkere warme chocolademelk en huisgemaakte rijstpap of kan je bij warm weer afkoelen met een ijsje.
 2. Kidsbeach Zoute
  Deze buitenspeeltuin met een peuterzone ligt in Knokke. De peuterzone is gratis en de ouders kunnen ondertussen genieten van een drankje. Win-win toch? 🙂
  Voor oudere kindjes is er ook een zwembad, verschillende springkastelen, raceauto’s….
 3. De Meerminnen
  Dit subtropische zwemparadijs in Beveren is een geweldige uitstap voor klein en groot. Je vindt er kinderzwembaden met waterspeeltuin, een wildwaterbaan, glijbanen, zwemvijver en nog veel meer!
  Je bent er welkom met baby’s onder de 12 maanden aangezien de zwembaden zijn uitgerust met de nieuwste filter- en zuiveringstechnieken.
  Nadien kan je je (halve) daguitstap compleet maken met een hapje en drankje in Rest-eau-café.
  Is het goed weer? Dan kan je ook genieten van het zomerterras met buitenspeeltuin!
 4. Drie fonteinen
  Domein Drie fonteinen ligt in Vilvoorde en heeft naast een mooi wandelpad ook een speeltuin, speelbos, een Franse tuin en een Japanse tuin. Ideaal om een wandeling te combineren met ontspanning op de speeltuin. De uitstap afsluiten kan bij Brasserie Drie fonteinen.
 5. Speelpunt
  Het oude zwembad in Zwevegem werd omgebouwd tot een heus speelparadijs. Hoe leuk is dat??
  De kleintjes kunnen er spelen in de kleurrijke mini jungle of luisteren naar verhaaltjes in de magische boomhut. Ze kunnen er ook terecht in de Playmobil speelwereld. Verder zijn er nog 7 klimmuren, een schaatspiste, een disco, een laserlabyrinth, een raadselkamer, … Dus ook een super leuke uitstap voor oudere broertjes/zusjes! 🙂
 6. Tivoli Park
  Het Tivoli Park in Mechelen heeft een kinderboerderij waar je tussen 15u en 16u in de knuffelhoek terecht kan om kennis te maken met verschillende aaibare dieren (wel de mini’s in het oog houden zodat alle dieren op het einde hun oren, ogen en veren nog hebben 😉 ). Daarnaast is dit park ook heel mooi om te wandelen en heb je er 2 speeltuinen. Eentje voor de grote kinderen en één voor de kleine kindjes. Ideaal zodat de kleintjes op hun gemakje kunnen spelen en alles is ook toegankelijk voor hen. Aan de speeltuin voor de baby’s en peutertjes is er ook een eetcafé (‘t ASS) waar je terecht kan voor een lunch, pannenkoek of ijs.

Zalig spelen in de peuterspeeltuin van het Tivoli Park


Welke aanraders hebben jullie nog voor ouders met jonge kindjes?

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts

Wandelen in de Lommelse Sahara

De Lommelse Sahara is een prachtig stukje natuur met helderblauwe meertjes, heidestroken, bossen en een mooie zandvlakte. Ideaal voor een leuke wandeling. Ik zocht ook

Lees meer