Vliegtuigen spotten (tijdens een zalige fietstocht)

Louiz is al lang een echte fan van vliegtuigen. Of het te maken heeft met het feit dat het ‘ne jongen’ is, dat er bij zijn moeke & papi enorm veel vliegtuigen over vliegen of puur toeval, we weten het niet, maar hij wordt in ieder geval zot als hij een vliegtuig hoort :-). Wat konden we dan beter doen dan vliegtuigen te gaan spotten in Nossegem?

In Nossegem heb je twee spottersplatformen. Ze liggen super kort bij elkaar dus je kan gerust beide combineren. Wij zijn 10 minuutjes op 25L/07R gebleven, maar we hadden al snel door dat de vliegtuigen niet op de dichtstbijzijnde landingsbaan aan het landen waren. Er zouden dat uur ook niet meer heel veel vliegtuigen landen, dus wij zijn dan vertrokken naar 19/01.

  1. Spottersplaats 19/01
    Vooral in het weekend wordt deze baan voornamelijk gebruikt voor het vertrek van toestellen. Wanneer je met de wagen komt, kan je het makkelijkst parkeren langs het voetbalveld. Dan moet je ongeveer nog een 6-tal minuutjes stappen tot aan het platform.
  2. Spottersplaats 25L/07R
    Deze start- en landingsbanen worden voornamelijk gebruikt voor landingen van toestellen. Er is op 1 minuut wandelen een parkeerplaats voorzien, dus ideaal als je met de wagen bent en niet te ver wil stappen met je kindje(s).

Spottersplaats 19/01

Om een zicht te hebben op het aantal vliegtuigen die zullen landen of vertrekken, kan je de app ‘Flightradar24’ installeren. Zo wisten we dat het eerstvolgende vliegtuig pas na 15 minuutjes zou vertrekken, dus we hadden nog even de tijd om tot aan het platform te geraken en gelukkig maar … want op dat moment wisten we nog niet dat er nog meer was dan enkel een platform om de vliegtuigen te spotten.

Speelbos en speeltuigen

Zeg nu zelf, hoe zalig is het om tijdens je wandeling naar het platform ook nog een speelbos en een mini-landingsbaan tegen te komen? SUPER zalig dus 🙂
We zijn zelf het speelbos niet in gelopen, maar op het pad naar het platform heb je al enkele leuke doe-dingen. Louiz is voor de meeste dingen nog wat klein, maar hij vond het nu al heel tof om overal aan te zitten, met de schors te spelen, door de schors te lopen, … dus zeker ook een aanrader voor kleinere kindjes.

Ready for take-off!

Als je bijna aan het platform komt, kom je wat speeltuigen tegen en een mini-landingsbaan. Je kan dus kiezen om met de kindjes hier wat te spelen en vanop de speeltuigen naar de vliegers te kijken of effectief naar het platform te lopen. Voor heel kleine kindjes is het platform wat gevaarlijk omdat ze er makkelijk kunnen afvallen terwijl ze enthousiast naar de vliegers wijzen (of ook als ze niet enthousiast zijn en gewoon echte avonturiers zijn :-)), maar voor het platform is er een grasveld waar de kindjes gerust kunnen rondlopen zonder dat er gevaar is.

Fietsen rond Brussel airport

Wil je een dagje weg dat helemaal in het teken staat van vliegtuigen?
Dan kan je het bezoek aan dit platform combineren met een fietstocht rond Brussels airlines.

Startpunt: Starten kan bijvoorbeeld in het Centrum van Melsbroek (Vanheylenstraat), waar je ook kan parkeren.
Fietsknooppunten: 48 – 56 – 12 – 34 – 52 – 53 – 91 – 47 – 48
Aantal km’s: +- 27 km

Tussen knooppunt 52 en 53 passeer je het speelbos, hier moet je dan even een kleine omweg maken naar Spottersplaats 19/01.

Zijn jullie kindjes ook zo’n fan van vliegtuigen?

Wij zijn alvast fan van Spottersplaats 19/01!

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts

Klinkaart wandeling in Niel

Een klein paradijsje, zo kan je natuurdomein Walenhoek in Niel het best omschrijven. Je waant je meteen op vakantie als je langs de verschillende vijvers

Lees meer