Getest: Ponywandelen

Zoals de meeste kindjes, is ook Louiz echt zot van dieren. Vooral paarden en pony’s zorgen voor de nodige ‘ooh’s’ en ‘aaah’s’. Ik zocht dus een leuke activiteit met pony’tjes in de buurt. Eerlijk .. ik heb lang moeten zoeken om een locatie te vinden waar ze ook wandelingen deden voor kinderen jonger dan 2 jaar, maar ik heb ze toch gevonden! 😊Ponyclub Funny
Bij Funny in Houtem heb je de mogelijkheid om ook met kindjes jonger dan 2 jaar langs te gaan om een ponywandeling te doen. Bij aankomst polsen ze even naar de verwachtingen. We wisten dat de kans groot was dat Louiz schrik zou hebben om op Nemo, de pony die aan ons toegewezen was, te zitten, dus gaven we aan dat we dit wouden proberen tijdens de wandeling, maar dit voor ons geen must is. We gaven ook aan dat we Louiz liefst wouden laten wandelen ipv in de buggy te zetten. Daarom besloten we samen met de lesgeefster om een kleine wandeling van ongeveer 1km te doen.

De wandeling
Voor ons vertrek werd Nemo klaargemaakt om op wandeling te gaan. Nemo is een heel brave pony die het gewoon is om met kindjes om te gaan. Tijdens dit moment is er ook de mogelijkheid om te helpen, maar aangezien Louiz nog wat te klein is, werd Nemo geborsteld en klaargemaakt door de lesgeefster. Louiz was wél super enthousiast om met Nemo te knuffelen en haar te aaien 😊 Goed begin dus!

De wandeling zelf liep door leuke weggetjes en door groen, onderweg kwamen we nog wat kipjes tegen. Louiz vond het geweldig om voorop te lopen en te ‘checken’ of Nemo nog mee liep. Af en toe maakten we een tussenstop om Nemo te aaien of Nemo wat te laten eten.

De wandeling werd afgesloten met nog extra knuffels en een snoepje voor Nemo 😊Conclusie: Dit was een uurtje genieten voor Louiz én voor ons. Als de kindjes iets ouder zijn, dan kunnen ze helpen om de pony te borstelen en op te zadelen. Ze kunnen dan ook op de pony zitten tijdens de wandeling. Wijzelf leerden heel wat bij over pony’s tijdens de wandeling, dus ook tof voor de ouders!


Tips

  1. Ponyclub of kinderboerderij
    Kies een ponyclub of kinderboerderij op basis van je verwachtingen. Wil je enkel gaan wandelen of ook een ritje op de pony? Mogen de kindjes de pony’s borstelen? Wil je gaan wandelen in de natuur of enkel op het terrein van de ponyclub?
  2. Route
    Bespreek voor de start hoe lang de route mag zijn. Je kan er dan voor kiezen om je kind zelf te laten stappen of om je kind mee te nemen in de buggy.
  3. Reservatie
    Maak op tijd een reservatie, soms zitten ze erg vol waardoor je even moet wachten.

Wil je meer informatie over deze ponyclub of andere plaatsen waar je kan ponywandelen? Stuur me dan een mailtje via elke@sunkissed.be.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts

Wandelen in de Lommelse Sahara

De Lommelse Sahara is een prachtig stukje natuur met helderblauwe meertjes, heidestroken, bossen en een mooie zandvlakte. Ideaal voor een leuke wandeling. Ik zocht ook

Lees meer