Op uitstap naar Zoo Planckendael

Planckendael is al een aantal maanden één van onze favoriete uitstappen.
We hebben dan ook al vrij snel besloten om een abonnement te nemen. Hierdoor gaan we soms een hele dag, maar meestal kiezen we er voor om slechts een paar uurtjes te gaan.

Toen Louiz enkele maanden oud was, vond hij het al leuk om naar de dieren te kijken. We kozen toen meestal voor grotere dieren zoals de apen of de giraffen. Nu Louiz wat groter is, zijn een bezoek aan de speeltuinen en de dieren de perfecte combinatie.


Zoo Planckendael is verdeeld in 5 continenten en heeft per continent een wandelroute zodat je niets mist van het park. Je waant je even in het buitenland als je door de verschillende continenten wandelt.

 • Azië
  In Azië zitten onder andere de olifanten, de leeuw en de neushoorns. Onlangs is er een neushoorntje geboren dus zeker de moeite om daar op kraambezoek te gaan 😊
  Naast de dieren, kan je hier ook wandelen door de bomen waarbij je een super mooi uitzicht hebt op de olifanten.
  Restaurant Toepaja is het grootste restaurant van Planckendael waar je zowel warme als koude gerechten kan eten. Hier vind je ook 2 microgolfovens. Aan het restaurant is er een speeltuin, al is dit eerder voor grotere kindjes omdat je de kinderen niet in het oog kan houden vanop het terras.
 • Europa
  Europa is ideaal om met kleine kindjes te doen omdat je hier van kortbij naar de konijnen kan kijken. In dit continent vindt ook de vogelshow plaats.
  Daarnaast is er in Europa een grote speeltuin. Aan deze speeltuin ligt het terras van restaurant Ooievaar. Hier kan je vooral pizza’s en kleine snacks eten.
 • Afrika
  Dit deel van Zoo Planckendael is onze persoonlijke favoriet. Hier heb je niet alleen de apen, giraffen en zebra’s, maar heb je ook verschillende leuke plekken voor de kindjes. Zo kunnen ze testen hoe snel ze kunnen lopen, heb je er een vlot om het water mee over te steken, een speeltuin en kunnen ze er spelen in het water. Bij de waterspeeltuin heb je Bonobo’s snack, een plekje waar je broodjes, pastasalades fruit, smoothies… kan eten.
 • Amerika
  In Amerika kan je met een hamburger en frietjes lunchen zoals in het wilde-Westen. Bij het restaurant heb je ook een speeltuin en een kinderboerderij.
  Super leuk zijn de neusberen die boven je hoofd klimmen. Kijk bij het binnenkomen zeker eens op de planning, op bepaalde uren krijgen de pinguïns eten waar je bij kan zijn. Na de pinguïns is er ook nog een leuk touwenparcour.
 • Oceanië
  Dit is het kleinste deel van Planckendael met onder andere koala’s, walibi’s en verschillende vissen.

Buiten de Corona-periode zijn er elke dag verschillende voedermomenten en verzorgersbabbels. Bekijk zeker het programma bij aankomst, hierop staan de precieze uren van de voedermomenten en verzorgersbabbels. Tussen Azië en Afrika vind je ook nog een draaimolen.

Wij zijn enorme fan van Zoo Planckendael omdat het zo veelzijdig is. Doordat het park ingedeeld is in de verschillende continenten en ook zo is aangekleed, is het mooi en fijn wandelen. Daarnaast heb je verschillende speeltuinen waar de kids zich kunnen uitleven. Wil je er een meer educatieve uitstap van maken? Dan kan je thuis enkele leuke zoektochten, spelletjes en dierenpaspoorten downloaden op de website van Zoo Planckendael.

Ps. Met een Planckendael-abonnement kan je ook gratis binnen in Zoo Antwerpen. Daarnaast heb je korting bij verschillende andere parken zoals Plopsaland, De Efteling, Gaiazoo, Het Zwin …

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts