Kinderzoektocht in het donker: Winter van Vuurvlieg (Londerzeel)

Onder het motto ‘het moet niet altijd een dagactiviteit zijn’, vertrokken we om 17u30 op zoektocht naar verschillende soorten licht in het centrum van Londerzeel. Vuurvlieg Edison geeft plots geen licht meer, dus wij hielpen hem om overal wat licht te vangen.


Voor de start
De bibliotheek van Londerzeel voorziet een leuk speurneuzenpakket voor de kids. Hierin vind je een bundeltje met de opdrachten, een balpen, een kraskaartje en een lintje.


Wat moet je meenemen?
Vergeet zeker geen zaklamp, sommige stukken zijn erg donker waardoor het fijn en veiliger is om wat extra licht mee te hebben. Een stukje van de donkere route is ook een autoweg, we zouden dus zeker aanraden om de kindjes een fluovest aan te doen. In de groene long kan het erg modderig zijn, laarzen zijn dus ideaal zodat de kids zich volledig kunnen uitleven in het doolhof.


De zoektocht
Er is onderweg geen bewegwijzering. Soms is het dus even zoeken (of eens terug lopen als je voorbij een straatje loopt zoals ons :-)), maar over het algemeen is het plannetje dat je krijgt in het speurneuzenpakket duidelijk.
Het zit leuk in elkaar, met afwisselende opdrachten. De route is niet heel lang, waardoor het voor kids goed te doen is. Het enige minpuntje, naar ons gevoel, is dat er in de groene long weinig verlichting is. Aangezien hier een vijver is, zou ik aanraden om de kids zeker goed in het oog te houden en voldoende met de zaklampen te schijnen.
Heb je alle opdrachten volbracht? Dan kan je je beloning ophalen in de bib.


Praktisch
❥ Startpunt: Molenstraat 5, Londerzeel
❥ Parking: Je kan parkeren aan de bibliotheek of op de parking van de Colruyt (let op: de slagbomen gaan dicht van zodra alle winkels gesloten zijn).
❥ Leeftijd: 3 tot 12 jaar
❥ Route: 3 km
❥ Buggyproof
❥ Wanneer? 5 december tot en met 28 februari 2020
❥ De openingsuren van de bib: Ma-vrij (13u – 18u) & zat (9u – 13u)


Groene long
De groene long is een klein, gezellig stukje natuur. Ook overdag is het er leuk vertoeven. Je vindt er een doolhof, boomstammen en een klein parcours op het water. Zeker ook de moeite om overdag eens te bezoeken.
❥ Adres: Brusselsestraat 25, Londerzeel
❥ Buggyproof


Veel plezier!!

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts