Chocolate Nation bezoeken met kleine kids

Laten we zeggen dat Louiz elk moment van de dag chocolade kan eten. Hij heeft onlangs de koekenkast ontdekt en als we niet opletten, dan zou hij zelfs om 6u ‘s morgens wafels met chocolade uit de kast halen. Wat is er dan beter dan een bezoek aan het chocolademuseum? 🙂 Ik had schrik dat hij er misschien nog wat te klein voor zou zijn, maar het was het proberen waard, dus bestelde ik ticketjes.


Onze ervaring
Of Louiz te klein was? Neen, helemaal niet. Ook zijn nichtjes van 2,5 en 5 waren mee en ze vonden het alle drie fantastisch. Nu ik moet wel zeggen dat ook zij echte chocolade-fans zijn én heel blij waren met de chocolade die ze kregen op het einde 🙂
Los daarvan is de ervaring voor hen geweldig. We kregen allemaal een audiogids mee. Na het verhaal (zowel audio als video), gaan telkens de deuren van de volgende ‘ruimte’ open. De kids vonden het leuk om de deuren automatisch te zien open gaan. En als ze in de volgende ruimte kwamen, was er weer een nieuwe licht- of geluidshow. Op één plek was het erg donker en was er wat lawaai, één van de nichtjes was hier ‘bang’, maar toen we haar bij ons namen, vond ze het toch heel fascinerend. Daarnaast kunnen de kids doorheen het museum op zoek naar de kleine chocolatier, in elke ruimte zit er eentje verstopt. Maar .. er zijn ook echte chocolatiers aan het werk!
Op het einde van de route kom je in de leuke chocolade-winkel terecht, hier kan je nog wat lekkers kopen.


Buggy en lockers
Je kan ervoor kiezen om je buggy aan de ingang in een buggyruimte achter te laten. Wij besloten om op zeker te spelen en één van de buggy’s toch mee te nemen. Ook dat was helemaal geen probleem want er zijn voldoende liften aanwezig in het museum. Daarnaast kan je een gratis locker gebruiken, ideaal om de jassen en spulletjes in weg te steken.


Coronamaatregelen
Normaal kan je doorheen het hele museum chocolade proeven. Uiteraard is dit door de huidige maatregelen niet mogelijk, maar dit hebben ze super fijn opgelost. Je krijgt op het einde een leuk doosje mee met verschillende soorten chocolade in.


Praktisch
❥ Adres: Koningin Astridplein 7, Antwerpen
❥ Parking: Wij parkeerden ons in Parking Zoo (Van Schoonhovenstraat 25, Antwerpen)
❥ Openbaar vervoer: Het museum ligt op enkele minuutjes wandelen van het Centraal Station in Antwerpen
❥ Toiletten en verzorgingsruimte beschikbaar
❥ Lockers en buggyruimte aanwezig
❥ Buggyproof: Er zijn voldoende liften aanwezig
❥ Tickets kan je hier bestellen

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts