Fietskar getest: Thule Chariot Lite 2

Een hittegolf! Puffen en zweten de afgelopen dagen tijdens die warme zomerdagen. Toch houdt niets ons tegen om te gaan fietsen, dus zochten we naar een oplossing. Enerzijds om Louiz te beschermen tegen de zon, anderzijds om hem een dutje te kunnen laten doen tijdens de fietstocht want Louiz is een kindje dat absoluut niet in de fietstoel wil slapen. Er is veel te veel te zien en hij is super nieuwsgierig. Toch merken we dat hij door het warme weer meer nood heeft aan slaap. We waren al langer aan het twijfelen om een fietskar te kopen, alleen komt dan de vraag: Welke fietskar? Welk merk?

Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en hebben we gekozen voor de Thule Chariot Lite 2.

De Thule wat?

Chariot Lite 2. Chariot staat voor ‘kar’, lite voor het lichte gewicht en de 2 omdat er twee kindjes in passen. Dezelfde fietskar bestaat ook voor één kindje. De fietskar weegt slechts 12,5kg en kan gebruikt worden tijdens het fietsen, wandelen, joggen en zelfs skiën.
Twee enorme voordelen voor ons:
1) Je kan hem opplooien waardoor hij makkelijk in de wagen, het tuinhuis,… kan,
2) Hij heeft 4 wielen waardoor je er makkelijk mee kan gaan wandelen. Als je hem aan de fiets hangt, plaats je gewoon de 2 kleine, voorste wielen bovenop de fietskar.

Thule Chariot Infant Sling

Je kan de zitjes in de fietskar gebruiken vanaf 10 maanden, wil je toch met je baby van minder dan 10 maanden gaan fietsen in de fietskar? Dan kan je de baby sling bevestigen in de Chariot Lite 2.
Deze baby sling kan je gebruiken voor baby’s die nog niet zonder hulp rechtop kunnen blijven zitten, minder dan 10kg wegen en kleiner zijn dan 75cm. Van zodra je baby rechtop kan zitten, mag hij gewoon in het zitje van de fietskar.

Evaring

Wij zijn heel tevreden over deze fietskar. Voor ons is het belangrijk dat de fietskar stevig is, veilig is en de kindjes er makkelijk in kunnen zitten. Tijdens onze testrit vielen zowel Louiz, als zijn nichtje in slaap, ik vermoed dus dat de zitjes comfortabel zijn :-). Ik zou echter wachten tot de leeftijd van 6 maanden om met een babytje in de sling te gaan fietsen.

Indien je wil kan je deze hier bestellen.

Liefs,
Elke

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts

Waterpret in Hidrodoe

Een echt DOE-centrum, vol met water, waar de kinderen overal mogen aankomen en zelf dingen kunnen proberen… laten we zeggen dat het een groot succes

Lees meer