Wat neem je mee op daguitstap met kids? Download hier de checklist!

Naast de standaard zaken zoals pampers, vochtige doekjes en eten, zijn er nog 6 dingen die wij echt super handig vinden om mee te nemen op uitstap.


1. Fietsslot
Wij nemen altijd en overal een fietsslot mee als we de buggy mee hebben. Super handig als je ergens wil binnen gaan, mee op de speeltuin wil gaan met de kids en geen zicht hebt op je buggy of als je een blotevoetenpad wil doen en de buggy wil achter laten aan de start.


2. Yummy bag + snacks
Sowieso zijn extra (gezonde) snacks altijd een winner. Vooral als je even moet rijden, maar ook tijdens de uitstap zelf zijn tussendoortjes een ideaal afleidingsmanoeuvre. Sinds kort hebben we de yummy bag ontdekt en die nemen we standaard mee op uitstap. We gebruiken ze vooral om koekjes of fruit in te steken zodat Louiz ze gemakkelijk zelf kan nemen, maar het is ook echt top voor groentepap of moedermelk. Het blijft op zichzelf rechtstaan en je mag er zelfs het eten in opwarmen! 🙂 Kortom, het is ecologisch + ze nemen weinig plaats in de rugzak als ze leeg zijn want je kan ze oprollen. Wij zijn dus fan hé!


3. Speelgoed/zandspeeltjes
In de auto en onze fietskar ligt standaard een zak met zandspeeltjes. Super handig als er een speeltuin met zand is en geen drama meer omdat Louiz zandspeeltjes bij een ander kindje zag en er zelf niet mee kon spelen.


4. Reserve fopspeen/knuffel
We hebben al veel te vaak meegemaakt dat Louiz zijn tut in modder, zand of een vies beekje viel & niet meer schoon te krijgen was. Ik weet niet of het aan Louiz ligt of dat dit overal zo is… maar een gewaarschuwd mens … haha 😊.


5. Voorbereiding op bedtijd
Als we een volledige dag op uitstap gaan, nemen we standaard alles mee om Louiz klaar te maken om te gaan slapen. Zeker als we even moeten rijden en we weten dat het wat later kan worden, is het handig om hem al bedtijd-klaar te maken. Voor ons vertrek naar huis geven we hem dan een klein kattenwasje zodat zijn gezichtje en handen proper zijn, doen we een slaappamper, pyjama en slaapzakje (deels open natuurlijk zodat hij veilig in de autostoel zit) aan & geven we zijn flesje. Als hij in slaap valt in de auto, kunnen we hem gewoon rechtstreeks in bed leggen en is hij klaar voor de nacht.


6. Handdoekje + een zak voor vuile of natte kledij
Of het nu zomer of winter is, om één of andere reden belandt Louiz 9/10 keer in een (plas) water (of modder, dat kan hij ook). Wij nemen dus sowieso een handdoekje mee en een zak waarin we natte of vuile kledij kunnen opbergen.


Wist je dat wij nog altijd een checklist gebruiken als we op daguitstap gaan? Iets met zwangerschapsdementie die al 2 jaar blijft hangen en de op en top planner hier 🙂 Ik heb deze in een Sunkissed-jasje gestoken zodat jullie hem ook kunnen gebruiken. Je kan de checklist downloaden in pdf-formaat door op de afbeelding hieronder te klikken.

Wat kunnen jullie absoluut niet missen op uitstap?

Liefs,
Elke

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts

Op stap naar de alpacaboerderij

Even serieus … HOE schattig zijn alpaca’s? Het stond al even op ons to-do-lijstje zo’n bezoek aan alpaca’s. We vonden een leuke alpacaboerderij in Kaulille,

Lees meer