10 leuke dingen om je kids bezig te houden tijdens een lange(re) autorit

Op uitstap gaan is super leuk, maar laten we eerlijk zijn .. de rit er naartoe kan soms pittig zijn. Een autorit plannen als je kids moeten slapen, is het handigst, alleen is dat niet altijd mogelijk, of vertrek je soms net na het opstaan als je een daguitstap doet. Wij zijn niet echt fan van Louiz de hele weg op de Ipad te laten kijken, maar hoe hou je je kids dan wel bezig onderweg?


Playlist
Maak met je kids op voorhand een afspeellijst met de liedjes die zij graag horen. Plezier gegarandeerd (voor de mama en papa misschien wat minder na een hele afspeellijst aan kindermuziek 😊).


Tekenen
Louiz vindt ‘tekenen’ heel fijn, daarom nemen we regelmatig zijn magnetisch tekenbord mee voor onderweg. Hij kan zich hier wel even mee bezig houden. Je kan ook kiezen voor een krijtboekje.


Bingo
Een bingo-spelletje is altijd een leuk idee. Ik maakte een tijdje geleden een Bingo-spel voor onderweg. Die kan je hier downloaden. Neem zeker een clipboard en stiftje mee zodat de kids kunnen aanduiden wat ze gezien hebben. Wie heeft er als eerste zijn afstreepkaartje volledig afgestreept?


Raamstickers
Gemakkelijk, geen opkuis en herbruikbaar! Wij zijn grote fan van de raamstickers. Toen Louiz nog wat kleiner was, hingen we deze gewoon op het raam zodat hij hier naar kon kijken en de ‘tractor, de kip, …’ kon benoemen. Nu hij wat ouder is, vindt hij het zelf fijn om de stickers op het raam te plakken en ze er weer af te halen.


Luisterboek
De meeste kids vinden het geweldig om naar verhaaltjes te luisteren, alleen moet je het nu niet zelf doen, maar kan je het aan professionals overlaten. Win-win! Je vindt luisterboeken op Spotify, maar je kan ze ook online aankopen. Zo heb je er onder andere ook van Studio 100.


Magneetboek/magneetpuzzel
Een magneetboek is ideaal voor onderweg want de stukjes blijven gewoon aan het boek plakken. Afhankelijk van de interesse van je kind, kan je een thema kiezen (dieren, kledij, seizoenen, …). De meeste magneetboeken zijn aangeraden vanaf 3 jaar, maar dat is natuurlijk afhankelijk van kind tot kind. Louiz is nog geen 3 en er een grote fan van. Je vindt ook dubbele magnetische tekenborden waarbij de kids kunnen puzzelen én kunnen tekenen.


Timio
De Timio is het perfecte alternatief voor een Ipad of tv-schermpje. De voordelen? Het is leerrijk, de kids kunnen zelf kiezen waar ze zin in hebben (woordjes leren, liedjes afspelen, verhaaltjes luisteren, …) en als ze wat ouder zijn kan je er ook een hoofdtelefoon op aansluiten.


Poppenkast
Heb je zelf wat energie over? Neem dan wat handpoppen mee en speel poppenkast. Je kan ook de kids poppenkast laten spelen naar mekaar toe. Als je helemaal zot wil doen, kan je voor vertrek nog even een theater/TV maken van een stuk kartonnen doos.


Laatste letterspel
Als je kids wat groter zijn, kan je het laatste letterspel spelen. Je kiest een thema naar keuze, bijvoorbeeld ‘dieren’. Iemand begint met een eerste dier ‘hond’. De volgende die aan de beurt is moet dan een dier zoeken met de laatste letter, in dit voorbeeld de letter D, dus Dinosaurus.


Na-dansen
Eentje dat goed werkt bij ons, is het na-dansen. We zetten dan een liedje op dat Louiz graag hoort, doen een beweging en Louiz doet dit na. Dit gaat van klappen en handjes wrijven tot draaien met het hoofd. Je kan het zo gek niet bedenken. Als de nichtjes van Louiz bij in de auto zitten, dan mag ieder om te beurt een leuke beweging kiezen.

Wat doen jullie graag in de auto met de kids?

Hebben jullie het Bingo-spel getest? Laat dan zeker weten wat jullie (kids) ervan vonden!

Liefs,
Elke

Deel:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts

Klinkaart wandeling in Niel

Een klein paradijsje, zo kan je natuurdomein Walenhoek in Niel het best omschrijven. Je waant je meteen op vakantie als je langs de verschillende vijvers

Lees meer