Coronaproof kerst ‘vieren’ met je familie

Ik ben echt zo een kerst-fan. Niet dat ik in februari al aftel naar kerst (hellooo zomer), maar als het zo wat herfstig begint te worden, dan begint het toch te kriebelen om de kerstboom te zetten en te genieten van al dat gezelligs. Dus toch wel wat verdriet toen we te horen kregen dat de Coronacijfers niet zo goed gedaald waren (of er niet plots een mirakel was en hup Corona weg ofzo haha) en het al snel duidelijk was dat we kerst niet met de familie zouden kunnen vieren.
Op zoek naar een alternatief, want oké dat je elkaar niet binnen mag zien en absoluut niet moet samenscholen, maar hoe fijn zou het zijn als je ouders, broers, zussen, … toch de kids nog eens in ‘t echt (en met afstand) zouden kunnen zien in deze periode?


Kerstwandeling
Elkaar zien op een Coronaproof manier én niet weer achter een scherm moeten zitten … dan bleef er maar één optie over: een wandeling!
Niet een gewone wandeling, maar een leuke kerstwandeling! 🙂 Geef de kids een kerstmuts, neem wat Gluhwine, warme chocomelk en cake mee, en je hebt een instant kerstgevoel.


Hoe pak je het aan?
1. Zoek een leuke wandelroute uit op maat van je kids
2. Deel de wandeling op in een aantal korte wandelingen
3. Beslis op welke plaatsen je wie ontmoet, zodat je steeds met maximaal 4 volwassenen aan het wandelen bent
4. Laat de familieleden weten rond welk uur ze op welke plek moeten staan (of spreek af dat je hen een berichtje zal sturen).

Er kan natuurlijk altijd wat vertraging zijn aangezien je met kids wandelt. Geef dit op voorhand zeker even mee aan de familieleden.

PS. Hou zeker altijd voldoende afstand om het veilig te houden!


Cadeautjes
Niets leuker dan (kleine) cadeautjes (zeker voor de kids!). Om ook dit Coronaproof te laten verlopen, kan je de cadeautjes naar elkaars thuis sturen. Laat ze dicht tot het moment van de wandeling. Zo kan je toch ‘live’ de reactie zien van de kids (en elkaar) als jullie de cadeaus openen.


Voorbeeld: De Beemdenwandeling in Wolvertem
Start
❥ De Sportschuur, Populierenlaan 20, 1861 Wolvertem
❥ Joey, Louiz en ik starten hier met de oma en opa van Louiz. We wandelen samen tot aan de Boskapel in Imde.

Adres B
❥ Boskapel Imde, Drijpikkelstraat 1, 1861 Wolvertem
❥ Aan de Boskapel van Imde staan de meter en nonkel van Louiz (+ kids) op ons te wachten. Oma en opa lopen dezelfde weg terug naar hun auto.

Adres C
❥ Kerk Imde, Barbierstraat 1, 1861 Wolvertem
❥ Aan de Kerk van Imde staan de peter en tante van Louiz op ons te wachten. De meter en nonkel van Louiz wandelen terug naar hun auto op adres B.
❥ We wandelen samen verder naar de start. Na de wandeling hebben wij er 6km op zitten, de peter en tante van Louiz stappen terug naar adres B, waar hun auto geparkeerd staat.Praktisch
❥ Afstand: +- 6km
❥ Buggyproof. Er is een klein stukje waar het iets moeilijker is met een brede buggy, maar zeker te doen.
❥ Een wandeling in een mooi stukje natuur, onderweg kom je ook een vogelspotplekje tegen

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts