De Averegten: een (natuur)speeltuin, dierenweide, speelbos en doolhof in één

Een uitstapje naar De Averegten is goed voor een dagje plezier. Want geef de kids wat zand, water, boomstammen en een speeltuin en ze zijn uren zoet. Daarna kan je nog een bezoekje brengen aan de dieren en je uitstap afsluiten met een tochtje door het doolhof. Laten we zeggen dat dat puntenbakje van mama en papa goed gevuld is na een bezoek aan De Averegten 😉


Speeltuin
De speeltuin is opgedeeld in een stuk voor de grotere kinderen en een stuk voor iets kleinere kids. Super leuk want zo kunnen de mini’s veilig hun gangetje gaan. De speeltuin voor de kleintjes is volledig afgezet. Je kan deze speeltuin enkel betreden en verlaten via twee in- en uitgangen.
Aan de speeltuin kan je bij Het Boshuis ook terecht voor het afhalen van koffie, thee en soep. Zo blijven de mama’s en papa’s ook warm tijdens het in ‘t oog houden 😉


Speelbos en natuurspeeltuin
De natuurspeeltuin in De Averegten is een toppertje. De kids kunnen zich er uitleven op het drijfhout, lopen in het water, zich verstoppen tussen de bomen en spelen met de waterpomp. We hebben De Averegten bezocht op een koude herfstdag waardoor we het water niet zijn in gegaan. Louiz vond het wel fijn om met het zand te spelen. Eerlijk? We waren écht onder de indruk van natuurspeeltuin ‘Hobbeldonk’ en komen zeker nog eens terug als het wat warmer is. Het speelbos was dan wel weer ideaal met deze temperaturen.


Doolhof
Tussen het infopunt en natuurspeeltuin ‘Hobbeldonk’ vind je een doolhof. Deze is niet erg groot, maar wel leuk. Onderweg vind je ook enkele wist-je-datjes. Kunnen de kids ze vinden?


Wandelen
Er zijn een aantal uitgestippelde wandelroutes.
❥ Blauwe route = 1,2km
❥ Oranje route = 1,6km
❥ Gele route = 1,7km
❥ Rode route: 3,3km
Wil je de dieren bezoeken? Volg dan de rode route. Wij deden de rode route en deze was volledig buggyproof. Je kan ook via de wandelknooppunten een grotere route uitstippelen en door De Averegten wandelen.


Picknicken
Over het gehele domein zijn er verschillende picknicktafels te vinden.


Praktisch
❥ Adres: Boonmarkt 4a, 2220 Heist-op-den-Berg
❥ Parking: Aanwezig en gratis
❥ De Averegten is vrij toegankelijk
❥ Buggyproof
❥ Een plannetje kan je hier vinden

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts