Met de camper door België met kinderen

Een roadtrip met de camper door Zweden en Denemarken stond al even op ons to do lijstje. Maar we gaan eerlijk zijn … het is niet super goedkoop zo een camper huren en wat als ons zoontje Louiz het beu zou zijn na enkele dagen? Dan sta je daar, kort op elkaar, in een klein huisje op wielen. Dus besloten we eerst een test te doen in België. Of die geslaagd is? Zal wel zijn! We schuiven dan nu officieel die roadtrip door Zweden en Denemarken wat hoger op ons to do lijstje.


Keuze van onze camper

We hebben gekozen voor een camper bij GoBoony om meerdere redenen.

 1. Veel keuze (qua camper én budget)
  GoBoony is een soort van Airbnb voor campers. Je hebt dus heel wat keuze en je kan aan de hand van filters zelf kiezen waaraan je camper moet voldoen, in welke regio je je camper wil ophalen en welk budget je eraan wil besteden.
 2. Je huurt rechtstreeks van de eigenaar
  Zowel voor, tijdens als na het ophalen van de camper heb je persoonlijk contact met de eigenaar en krijg je uitgebreid informatie over de camper. Weet je plots niet meer hoe je je verwarming moet opzetten? Dan stuur je gewoon even een berichtje naar de eigenaar en je bent snel geholpen.
 3. Goede verzekering en bijstand
  Neem je een Zorgeloos reizen verzekering, dan hoef je maar 150€ borg te betalen. Scheelt er toch iets met de camper? Dan regelt GoBoony zo snel mogelijk voor jou een alternatief.

Website: hier kan je checken welke campers er zijn.


Onze roadtrip


Dag 1: Wuustwezel (Antwerpen)

 • Camperplaats
 • Adres: Sint-Lenaartseweg 190 – Wuustwezel
 • Kostprijs: Gratis
 • Faciliteiten: Water en elektriciteit (tegen betaling)


Fietstocht

Onze reis startte we met een fietstocht van een dikke 20km in en rond Wuustwezel. Een zalige, rustige route met onderweg heel wat koeien en paarden. De echte boerenbuitengeur moet je er wel bijnemen, maar niets fijner voor de kids dan de ene tractor na de andere te spotten. Als je ergens in het midden van de route 1,5km omrijdt, dan kom je een fietscafé tegen (staat aangeduid met een bordje). Wij moesten helaas naar onze camper aangezien Louiz moe begon te worden, we hebben het fietscafé dus overgeslagen.


IJszaak Boerenijsje

De namiddag en nacht hebben we doorgebracht bij het Boerenijsje. Een echte boerderij waar de kids de stallen in kunnen en kennis kunnen maken met de koeien. Louiz vond het geweldig om er rond te lopen, een ijsje te eten en op de speeltuin te klimmen. De Camperplaats zelf ligt net naast de boerderij, met een prachtig uitzicht over de velden en bomen. Je kan er tegen betaling water en elektriciteit kopen.Dag 2: Mol (Antwerpen)

 • Camping Zilvermeer
 • Adres: Zilvermeerlaan 2 – Mol
 • Kostprijs: 22€ per nacht (+ 10€ indien voorkeurslocatie)
 • Faciliteiten: Water, elektriciteit, toiletten, afvalwater lozen, chemische toilet lozen en douches.


Zilvermeer

We brachten een dagje door in de speeltuinen van het Zilvermeer. Er zijn zoveel speeltuinen dat je kids uren zoet zijn. Wil je alles kunnen doen in het Zilvermeer? Dan kan je er best enkele dagen logeren, want naast de speeltuinen heb je er onder andere ook nog een strand, klimparcours, golf en heel wat sportterreinen. Daarnaast kan je er ook nog mooi wandelen en fietsen. Check hier onze blog over ons bezoek aan het Zilvermeer.


Stoertoer

Voor ons vertrek naar Limburg, bezochten we ook nog de Stoertoer in Mol. Een beleefwandeling van 3km waar de kids zich volledig kunnen uitleven. Aan de start en het einde van de wandeling heb je ook nog een speeltuin.Dag 3: Oudsbergen (Limburg)

 • Camperplaats
 • Adres: Ophovenstraat 209 – Meeuwen-Gruitrode
 • Kostprijs: 10€ per nacht
 • Faciliteiten: Water, elektriciteit, afvalwater lozen en chemische toilet lozen.


Natuur Mobilhome Parking

De overnachtingsplek ligt midden in de natuur waar veel fietsroutes en wandelwegen passeren. Het is dus een ideale startplaats om te wandelen en te fietsen. De kids kunnen zich uitleven in het bos of op het grasveld. Je kan je camper parkeren op de verharde plaatsen waar je elektriciteit hebt of je kan ervoor kiezen om op het grasveld te staan. Persoonlijk vonden we de plaatsen op het grasveld rustiger en mooier. Ideaal wakker worden met de fluitende vogels.


Joekelbos

Op nog geen 4km van de camperplaats ligt het grootste speelbos van België. Hier vind je ons uitgebreid verslag over dit speelbos.


De Oudsberg

De oudsberg is de grootste landduin van Vlaanderen. Het is er prachtig wandelen en aan de top wacht je een prachtig panorama. Normaal zouden we hier wandelen en spelen in het zand met Louiz, maar helaas beslisten de weergoden daar anders over. Hier kan je meer informatie vinden over De Oudsberg.
❥ Start: Eet- en fietscafé De Kastelein – Phil Bosmansplein 1, Meeuwen-Gruitrode
❥ Niet-buggyproof door het zand
❥ Afstand: Gele route van +-11km


‘t Goed Geluk

Geen zin om te koken? Op wandelafstand (2km) van deze camperplaats vind je Eetcafé ‘t Goed geluk. Super leuk om met de kids te doen want achteraan vind je een leuk terras met speeltuin.
❥ Adres: Venhovenstraat 19 – Oudsbergen


Plopsaqua

In plaats van De Oudsberg te bezoeken, besloten we naar Plopsaqua in Hannuit-Landen te rijden. Het zwembad is volledig aangekleed in Studio 100-thema, zoals de Plopsa-parken. Voor heel kleine kindjes is er niet erg veel te doen. Er is een mooi peuterzwembad met 2 tv’s waarop Bumba afgespeeld wordt, maar verder zijn er geen glijbanen waar ze in principe mee in kunnen. Ondanks dat er voor de kleintjes niet heel veel te doen is, vond Louiz het wel een geweldige uitstap. We zijn er in totaal 3u gebleven.
❥ Adres: Rue de Landen 187 – Hannut
❥ Kostprijs: 22,50€ vanaf 1m, 12,50€ onder 1m, gratis onder 85cm
❥ Mogelijkheid om eten te kopen
❥ Binnen- en buitenzwembadDag 4: Barvaux (Wallonië)

 • Outdoor camping Barvaux
 • Adres: Haute Commène 50 – Durbuy
 • Kostprijs: 27,75€ voor een plekje aan het water (+ 5€ indien voorkeurslocatie)
 • Faciliteiten: Water, elektriciteit, afvalwater lozen, toilet en douches.


De camping

Op de camping vind je een kleine speeltuin, enkele diertjes en een grasveld. Er is een gezellig terras met zicht op de speeltuin en het grasveld. De camping ligt vlak aan de Ourthe, je kan hier ook de rivier in, dus voor oudere kindjes is dit super in de zomer. Gezien de ligging aan het water, kan je ook kiezen voor een camperplaats aan het water. Wij kozen zelf voor een plekje aan het water en vonden dit geweldig. Vanuit onze stoelen aan de camper konden we de kajakkers zien passeren.


Le Labyrinth

Vanaf 3 juli kan je op amper 850 meter van de camping in een reusachtig doolhof van 11 ha wandelen tussen de maïs. Je hebt er maar liefst 6 km aan wandelroutes en acteurs zorgen voor een leuke show. Nog tot en met oktober 2021 kan je Belle en het Beest ontmoeten in het Labyrinth.


Parc Chlorophylle

Dit park is een mooi stuk natuur van 9 ha waar de kids zich volledig kunnen uitleven op de grote (natuur)speeltuin en in het speelbos. Er is ook een interactieve wandeling voor de kids met doe-opdrachten en spelletjes. Wil je er een volledige dag van maken? Maak dan nog een reservatie voor het adventure parcours of wandel tussen de bomen op een hoogte van 15 meter.


Kajakken

Zijn je kids wat ouder? Huur dan een kajak. Je kan deze huren bij de receptie van Outdoor Camping Barvaux.Dag 5: Han-sur-Lesse

 • Camperplaats/parking
 • Adres: Rue de la lesse 3 – Han-sur-Lesse
 • Kostprijs: 12€/24u
 • Faciliteiten: Water, elektriciteit, afvalwater lozen, chemische toilet lozen en toilet.


Camperplaats

De camperplaats ligt op een parking in het centrum en op enkele minuten wandelen van de ingang van De Grotten van Han. Dit is een ideale plek om kort even te overnachten om nadien door te rijden, maar zeker geen plek om langer te staan. De plaatsen zijn heel klein waardoor je geen tafel of stoelen voor je camper kan plaatsen. Er is wel een picknickplek.


De grotten van Han

Tijdens een bezoek aan de grot ontdek je de ondergrondse wereld. Aangezien het een wandeling van 1,3km is waarbij je 365 trappen moet doen, hebben we ter plaatse besloten om deze niet te doen met Louiz. Daarentegen ontdekten we wel het mooie wildpark met een safaricar, ideaal voor Louiz want hij vond het geweldig om in de safaricar te zitten en op zoek te gaan naar de dieren.Waarom wij reizen met de camper een aanrader vinden?

 1. Huisje op wielen
  Je kan verschillende plekken bezoeken, met het voordeel dat je alles bij de hand hebt en niet constant je koffers in en uit moet laden. Hebben de kids onderweg honger of moeten ze naar het toilet? Dan stop je even en huppakee even eten of naar het toilet. Wat wij vooral fijn vonden is dat je ‘s nachts een toilet hebt in de camper en niet met een nachtlampje op zoek moet naar de sanitairblok.
 2. De natuur!
  Louiz is een buitenkindje en met de camper leef je gewoon ook echt buiten. Behalve het slapen, doe je alles buiten en dat is heerlijk. Tijdens onze camperreis hebben we maar één keer binnen gezeten en dat was omdat het stormde. Op andere momenten zaten we gewoon onder de luifel, zelfs toen het regende. En geen gezeur tijdens (het voorbereiden van) het eten, want Louiz kon gewoon lekker buiten spelen in het gras of tussen de bomen.
 3. De vrijheid
  Het gevoel dat je zelf kan kiezen waar je overnacht (zelfs tot op de dag zelf) en je planning last minute nog kan wijzigen is gewoon zalig. Is het ergens heel fijn? Dan blijf je er toch gewoon een dagje (of 2) langer staan! Wij hadden voor vertrek enkel het Zilvermeer geboekt. De andere plekjes hebben we ter plaatse geregeld of op de weg ernaar toe. Zalig is dat en helemaal anders dan wanneer je een hotel hebt geboekt en daar een bepaalde tijd verblijft.
  Ps. In de zomervakantie kan het natuurlijk wel wat drukker zijn.

Hebben jullie nog vragen over onze campertrip? Stuur me dan gerust een berichtje op elke@sunkissed.be

Liefs,
Elke

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts