Natuurreservaat Rood Klooster bezoeken met kinderen: op en top speelplezier

Voor elk wat wils in natuurreservaat Rood Klooster. Naast spelen op één van de (natuur)speeltuinen en het bezoeken van de dieren, kan je er ook heerlijk wandelen en kunnen de kids ravotten in de bossen van het Zoniënwoud. Neem je picknick mee en maak er een leuke daguitstap van.


Speeltuin
Er zijn 3 verschillende speeltuinen. Een piratenboot, een afgesloten speeltuin voor de iets kleinere kinderen en een natuurspeeltuin. Vergeet zeker geen zandspeelgoed want aan de speeltuin voor de kleinere kinderen vind je ook een zandbak.


Kinderboerderij
Zijn de kids de speeltuin even beu? Bezoek dan één van de dieren op het domein. Er zijn kippen, schapen, ezels en paarden. Ze staan wat verder uit elkaar, dus leuk voor de kids om naar de dieren te zoeken.


Take-away
Op het domein staat een ijskar waar je zowel ijsjes als wafels kan nemen. Ideale tussenstop dus!


Wandelen en picknicken
Je kan zelf kiezen hoe lang je wandelt in het natuurreservaat. De meeste wandelpaden zijn buggyproof. We kwamen één trap tegen tijdens onze wandeling, maar deze kan je gemakkelijk overslaan en via andere paden wandelen. Rond de vijvers zijn de wandelpaden sowieso buggyproof. Onderweg kom je verschillende picknickbanken tegen. Ook aan de speeltuinen staan enkele (picknick)banken. Je kan dus je lunch meenemen en genieten van een daguitstap.


Praktisch
❥ Startpunt: Rood-Kloosterstraat 44, Oudergem
❥ Parking: Gratis aan het startpunt, let op: er is niet heel erg veel parking.
❥ Aantal km: Zelf te kiezen
❥ Kaart: Klik hier om het plannetje te downloaden.
❥ Buggyproof: Ja
❥ Doggyproof: Ja, aan de leiband
❥ Rolstoelproof: Rond de vijver is het rolstoeltoegankelijk. De speeltuin ligt op een heuvel, dus dit kan iets moeilijker zijn.
❥ Picknick: Er zijn voldoende picknicktafels aanwezig.
❥ Take-away: Er staat regelmatig een ijskar.
❥ Toiletten: Niet beschikbaar

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts