Kindvriendelijke fietstocht in en rond Beringen én fietsen door de maïs

We trokken een dagje naar Beringen om er de fietstocht ‘fietsen door de maïs’ te testen. Een leuke fietstocht die start bij Be-Mine in Beringen met onderweg een leuke, kindvriendelijke tussenstop.


Fietstocht

Het is een afwisselende én kindvriendelijke fietstocht met heel wat natuur, water en tussenstops onderweg. Het enige nadeel? De fietstocht is niet bewegwijzerd, je kan de route enkel volgen via een GPS. Het voordeel is wel dat je een gratis fiets-GPS kan lenen via Toerisme Beringen. Meer informatie hierover vind je hier.

☀ Aantal km: 37,4km
☀ Plaatsen: Beringen – Beverlo – Paal
☀ Fietsknooppunten: Niet mogelijk, route via de fiets-GPS
☀ Tussenstops: Je komt onderweg heel wat leuke barretjes en café’s tegen.


Todi duikcentrum

Onze dag startten we in Todi. We gingen er samen naar de vissen kijken en aten er een heerlijke burger op het terras. Van op het terras heb je een prachtig uitzicht op de oude mijnsite van Beringen. Heb je toch liever zicht op het grootste aquarium van de streek? Kies dan voor een plekje binnen in de brasserie. Heb je op het einde van de fietstocht nog wat tijd over? Dan kan je hier ook snorkelen of duiken.


Fietsen door de maïs

Na fietsen door de bomen en fietsen door het water, kan je sinds vorig jaar ook fietsen door de maïs. Het is niet zo’n lange tocht, ongeveer een kilometer, maar wel eens fijn om te doen. Het is een leuke afwisseling tijdens de fietstocht, ook voor de kids. Wil je enkel het fietsen door de maïs doen met de kids? Parkeer je dan aan Fietscafé de Merelhoeve.


Fietscafé De Merelhoeve

Fietsen door de maïs ligt aan de Merelhoeve, een heel fijn fietscafé en vooral een ideale locatie om te stoppen met de kids. Waarom? Je kan er niet alleen door het maïsdoolhof wandelen en er op zoektocht gaan, maar terwijl jullie even bekomen met een drankje van de fietstocht, kunnen de kids zich uitleven op de trampoline, speeltuin, zandbak of bij de diertjes. Ik moet jullie dus niet vertellen dat Louiz hier in zijn nopjes was!


Avonturenberg

We bezochten al eens eerder de Avonturenberg op de Be-mine site. Omdat dit zo’n succes was, sloten we onze fietstocht af met een bezoekje aan de Avonturenberg. Deze ligt naast het Todi Duikcentrum. Dus je kan er ook voor kiezen om de Avonturenberg aan de start van je fietstocht te doen.
Benieuwd naar onze ervaring over de Avonturenberg? Dat kan je hier lezen.

Veel plezier!

Liefs,
Elke

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts