Een weekend Knokke-Heist met kinderen

Af en toe eens heerlijk uitwaaien aan zee kan wonderen doen. Om nog te kunnen genieten van de nazomer in België, besloten we een weekendje Knokke-Heist te plannen. Of dit een geslaagd uitje was met een kiddo van 2,5j? Dat lezen jullie hier!


Overnachten

Op zoek naar hét kindvriendelijk hotel in Knokke-Heist? Dan moet je bij De Zes Bochten zijn! Naast mooie, ruime en moderne kamers, beschikt het familiehotel over een kidsproof restaurant met super grote buitenspeeltuin en een kei toffe binnenspeeltuin. De binnenspeeltuin bevindt zich in een ruimte met heel grote ramen waardoor je als ouder met een gerust hart en in stilte (want echt hoe luid zijn die binnenspeeltuinen normaal??) kan genieten van één van de heerlijke gerechtjes. Laten we zeggen dat Joey en ik héél lang konden tafelen en Louiz de speeltuinen maar niet beu werd. Win-win!

Wij kozen voor de duplex kamer zodat we ‘s avonds en tijdens het dutje van Louiz in de ruime woonkamer konden genieten van de rust en het mooie uitzicht. De duplex heeft ook een terras met zalig open uitzicht op de velden.


Wat valt er allemaal te doen in de buurt?

Picknicken op het strand

Wat is er fijner dan in openlucht te genieten van een lunch of vieruurtje? Wat zand tussen je sandwichkes moet je er wel bijnemen, maar wedden dat de kids zich super amuseren terwijl jij kan genieten van je lunch? Neem nog wat zandspeelgoed mee en de kids zijn vertrokken.

Fietstocht

Vanuit De Zes Bochten kan je verschillende fietsroutes maken. Aan het onthaal helpen ze je graag met enkele fietskaarten zodat je zelf kan kiezen welke afstand mogelijk is voor je kids. Heb je zelf geen fietsen mee? Check dan op de website van Knokke-Heist waar je fietsen kan huren.

Beachbars

Langs de dijk van Knokke-Heist vind je verschillende beachbars met zandspeeltuin waar de kids zich kunnen uitleven. Denk maar aan Kidsbeach, Waikiki beach, Lichttorenstrand of Knokke-strand beach bar. Zijn je kids al wat ouder? Passeer dan zeker eens bij Surfers Paradise of LakeSide Paradise. Hier kan je allerlei wateractiviteiten doen of genieten van een drankje met zicht op surfers of mensen die een wateractiviteit doen.

Het Zwin

De prachtige natuur van Het Zwin mag niet ontbreken tijdens je weekendje Knokke-Heist. Wist je trouwens dat er ook een blotevoetenpad is in Natuurpark Het Zwin? Eentje van 2km lang, dus ideaal om met de kids te doen! Verder kan je er met de kids ook de huttentocht doen, een wandeling van 1km die langs verschillende kijkhutten loopt.

Sea life Blankenberge

Sea life ligt op 20 minuutjes rijden van De Zes Bochten. Super dus om te combineren met je weekend Knokke-Heist.

Minigolf

Een ideale uitstap met iets oudere kids, is een spelletje minigolf. Je kan hiervoor terecht bij Minigolf Knokke-Heist of Minigolf Duinberg.


Sportoase Duinenwater

Geven ze toch een dagje minder goed weer? Dan kan je terecht in dit zwemparadijs mét glijbanen en peuterbad.


Onze ervaring

Of we het een geslaagd weekend vonden in Knokke-Heist? Dat zal wel zijn! We vonden De Zes Bochten zo geweldig dat we veel van de tijd daar doorgebracht hebben. Na onze wandeling in Het Zwin, genoten we van een picknick in de duinen bij Surfers Paradise en dronken we er nadien nog iets op het terras. Voor ons was dit voldoende voor dag één zodat Louiz nog uitgebreid de speeltuinen bij De Zes Bochten kon uittesten. Op dag 2 hadden we in de voormiddag wat minder geluk met het weer. Al was dat niet zo erg want terwijl wij genoten van het heerlijk ontbijt, kon Louiz niet wachten om de binnenspeeltuin uit te testen (en of hij goedgekeurd was!). Tijdens de middag wandelden we wat op de dijk en gingen we naar Beachbar Lichttorenstrand. Ideaal voor de kids omdat hier ook een grote zandspeeltuin is. Ons weekend afsluiten deden we met een pannenkoek bij De Zes Bochten.

Weekendje gepland in Knokke-Heist? Veel plezier!

Veel liefs,
Elke

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts