Wandeltip: Kidsproof route in het Mechels Broek

We besloten halsoverkop om toch nog een wandeling te maken afgelopen weekend. Het had ‘s nachts wat gesneeuwd waardoor het landschap er NOG mooier uit zou zien. Dus trokken we onze wandelschoenen aan en we hadden ze nodig, want modder all over the place 🙂


Ready, set, go!
We parkeerden ons op de parking van de Nekker. Je moet dan nog maar 1 minuutje te stappen om te starten met de route. Deze parking is gratis en er zijn voldoende plaatsen aanwezig. Het voordeel aan deze parking? Je kan na de wandeling nog even stoppen bij De Nekker om er op de buitenspeeltuin te spelen 🙂 Tot en met april 2021 is er vrije toegang op De Nekker (let op: voor het zwembad moet je reserveren).


Route
We kozen er voor om de paarse AS Adventure route te combineren met de groene route van de Barebeekvallei. De paarse route is enorm modderig, dus daar zijn wandelschoenen of laarzen aangewezen. De groene route van de Barebeekvallei is proper en zo goed als modder-vrij. Je kan kiezen om één route te doen of ze combineren. Wil je enkel de groene route doen? Parkeer dan aan het bezoekerscentrum Natuurpunt in Muizen. Na de groene route deden wij nog een stukje van de rode route zodat we via de dijk terug naar het Mechels Broek konden wandelen (zie kaart).

Paarse route: 5,6km
Groene route: 4,6km

Laten we zeggen dat de paarse, modderige route zéker een aanrader is. Niet alleen de natuur is er prachtig, maar het is ook geweldig om de kids te zien schaterlachen in de modder en hun Galloway-runderen te zien spotten. Daarnaast zijn er verschillende leuke bruggetjes en kunnen de kids zich uitleven in een stukje bos.

In het Mechels Broek zijn 2 vogelkijkhutten, op de route kan je een pad nemen om naar de vogelkijkhutten te wandelen.

We startten onze wandeling in het Mechels broek aan Parking De Nekker. Na de groene route, deden we een klein stukje van de rode route zodat we via de dijk terug de Paarse route konden vervolledigen.

Praktisch
❥ Startpunt: De Nekker, Spuibeekstraat, Mechelen
❥ Parking: Gratis aan het startpunt
❥ Aantal km: 5,6km en 4,6km
❥ Een plannetje kan je hier downloaden
❥ Toilet beschikbaar bij de Nekker en het bezoekerscentrum Natuurpunt
❥ Laarzen of wandelschoenen zijn aangeraden!
❥ Buggyproof: In droge periodes wel, in de winter te drassig. We raden een draagzak aan als je kids nog niet lang zelfstandig kunnen stappen.
❥ Doggyproof: Ja, aan de leiband

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts