Fietstocht door Zonhoven, Genk en Kiewit

Limburg wordt niet voor niets het fietsparadijs van België genoemd. Deze route gaat voornamelijk via autovrije banen, door bossen en natuurparken. Het was voor ons één van de mooiste fietsroutes die we al gedaan hebben.

☀ Aantal km’s: 37 km
☀ Fietsknooppunten: 305 – 79 – 71 – 92– 91 – 95– 237 – 94– 93– 301– 300– 305
☀ Plaatsen: Zonhoven – Genk – Kiewit

Parkeren
We parkeerden ons aan de kleine parking achter de kapel van Ten Eikenen (Eikenenweg 43, Zonhoven). Van hieruit staat het fietsroutenetwerk aangegeven. De parking is gratis en aan de parking ligt ook een speeltuin. Ideaal om na de fietstocht de kindjes nog even te laten spelen voor je weer naar huis vertrekt.

Teut en Ten haagdoorn
De Teut in Zonhoven en Ten Haagdoorn in Houthalen-Helchteren vormen samen een uitgestrekt natuurgebied van meer dan 1700 hectaren. De fietsroute loopt door dit heidegebied.
Even rusten kan op één van de bankjes of aan de picnick-tafels.

Bokrijk
De fietsroute loopt langs Bokrijk, je kan hier zeker ook stoppen voor een paar uurtjes plezier in Bokrijk.

Fietsen door het water
In Bokrijk werd een fietspad aangelegd dat door de vijvers van de Wijers loopt. Aan knooppunt 91 kan je 300m omfietsen om zo door het water te fietsen. De omleiding is momenteel van toepassing om social distancing te garanderen.

Koe-vert
Ondertussen honger gekregen? Dan kan je tussen knooppunt 91 en 95 stoppen bij Koe-vert. Deze taverne ligt in het prachtige natuurdomein Kiewit. Een pluspunt … ze bieden vooral bio-, lokale en fair trade producten aan. Aan de taverne ligt een leuke speeltuin, kinderboerderij en speelbos!

De Wijers
De fietstocht loopt verder via De Wijers, een uniek waterlandschap. Geniet van het uitzicht tijdens het fietsen, stop even om vogels te spotten of rij naar de uitkijktoren voor een prachtig zicht over de vijvers.

Wil je genieten van de rust en de natuur? Dan is deze fietstocht een echte aanrader!

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts

Tik Tak Expo

Drie happy kiddo’s toen we toekwamen bij de Tik Tak Expo (lees: veel ooeeeh’s en wooow’s). En voor ons? Pure nostalgie! We hadden meteen een

Lees meer