10 leuke dingen om te doen in Oostende met kinderen

We hadden een heerlijk weekendje in Oostende, helemaal afgestemd op kids. Ik zocht een leuk vakantiehuisje én vond het, op nog geen 2 minuutjes wandelen van het strand, ideaal dus! Benieuwd wat je tijdens een weekend Oostende kan doen met kids? Ik lijst het hieronder even op voor jou.


1. Overnachten bij Villa Plage

Dat Villa Plage een super kindvriendelijk vakantiehuis is, hadden we al snel door. Van kinderbestek, eetstoelen en een speelmat voor de kleinsten tot een verkleinbril voor het toilet en een bolderkar met speelgoed voor op het strand. Daarnaast vind je er heel wat spelletjes én boeken voor groot en klein. De kids zijn hier dus meer dan welkom! Villa Plage heeft 4 slaapkamers, waarvan 2 met een mezzanine (ideale slaapplek voor de kids!), en 2 badkamers. Je kan het huis huren voor 2 (met baby/peuter) of voor maximaal 10 personen.


Chillen op het strand

Het vakantiehuis ligt op 2 minuutjes wandelen van het strand, ideaal dus om met de bolderkar naar het strand te wandelen en de kids zich te laten uitleven.


2. Oostende bezoeken met de overzetboot

Villa Plage beschikt over 10 fietsen, waarvan 2 met een kinderzitje. We namen de fiets richting de overzetboot, die slechts op 2 minuutjes fietsen van Villa Plage vertrekt, & reden zo richting Oostende centrum voor een korte fietsroute. Zijn je kids fan van boten? Dan is de overzetboot zeker een leuke manier om een kort tochtje te doen.


3. Speeltuin Duin en Zee

Op een dikke 5 minuutjes wandelen van Villa Plage, vind je speeltuin Duin en Zee. De speeltuin ligt op een rustige site, in het zand. Een beetje verder op de site vind je ook nog een kleinere speeltuin tussen de duinen. Zowel grote als kleine kids kunnen zich hier volledig uitleven!
❥ Adres: Fortstraat 128 – Oostende


4. Hangtime

Een supercoole (buiten)bar, trampolinepark én ravotgrot, dat is Hangtime. Hangtime ligt op 5minuutjes wandelen van Villa Plage.
❥ Adres: Fortstraat 128b – Oostende
❥ Sokken verplicht
❥ Prijs: €6,50 per uur voor -6j & €9,50 per uur voor 6 – 15j
❥ Kleuters: Voor kleuters zijn er elke zaterdag en zondag van 10u tot 13u kleuteruurtjes


5. Fort Napoleon

In Fort Napoleon zijn er regelmatig verschillende expo’s. We bezochten er een tijdje geleden de Tik Tak Expo. Onze ervaring kan je hier vinden. Van 30 oktober 2021 tot 30 januari 2022 kan je deze trouwens opnieuw bezoeken!


6. Recreatiepark Koninginnehof

Het Koninginnehof is een restaurant én recreatiepark met super mooie locatie op het grote eiland van het Maria Hendrikapark. Perfect dus om een mooie wandeling te maken. Wij gingen niets eten, maar we bezochten het recreatiepark. Je kids kunnen er op de buitenspeeltuin spelen terwijl de ouders genieten van een drankje. Daarnaast is er nog veel meer te beleven zoals het verkeerspark onveilig maken met een go-cart, minigolf, waterfietsen, kayakken, … Goed voor een hele dag plezier dus!
❥ Prijs buitenspeeltuin: €4 per kind per dag
❥ Prijs go-cart: €3 per kind per half uur
❥ Prijs minigolf: €4 per persoon
❥ Adres: Platanendreef 1, 8400 Oostende (GPS: Konterdamkaai)
❥ Parking: Gratis
❥ Buggyproof: Ja
❥ Rolstoelproof: Ja


7. Maria Hendrikapark

Zoals gezegd ligt Restaurant en recreatiepark Het Koninginnehof in het Maria Hendrikapark, maar aan de andere kant van het park vind je hier ook nog een gratis speeltuin en speelbos. Je kan er dus voor kiezen om beiden te combineren of op een andere dag te doen. Wij deden het recreatiepark met een wandeling op dag 1 tijdens een fietstocht en het speelbos en de speeltuin op dag 2.
❥ Adres: Parkeren aan de parking bij Groendreef 12 – 8400 Oostende
❥ Parking: Gratis
❥ Picknickmogelijkheden: Ja
❥ Buggyproof: Ja
❥ Rolstoelproof: Ja (behalve het speelbos)


8. Kinderboerderij De Lange Schuur

Naast heel veel dieren, vind je in deze kinderboerderij ook een super leuke speeltuin én kan je er heerlijke pannenkoeken eten. De kinderboerderij ligt aan de rand van Oostende, dus perfect om te combineren met een weekendje Oostende.
❥ Adres: Stuiverstraat 599 – 8400 Oostende
❥ Parking: Gratis
❥ Reservatie: Niet nodig
❥ Buggyproof: Ja
❥ Rolstoelproof: Ja


9. Zeilschip Mercator

De meeste kids vinden het geweldig om aan boord te gaan van een schip. In de Mercator leer je alles over de wetenschappelijke missie en hoe dit schip een symbool van België werd.
❥ Prijs: €5 per persoon, €3 voor kids tussen 4 en 11j en gratis voor kids onder de 4.
❥ Reservatie: Niet nodig


10. Stadsgids Kapitein Panekazak

Kapitein Panekazak neemt de kids mee op stadsbezoek tijdens een audiotour. De tour is ideaal voor kids tussen 8 en 12 jaar. De applicatie kan gratis gedownload worden en de wandeling kost €5,49.
Meer info vind je hier.

Veel plezier!!

Leuke dag of weekend gepland in Oostende? Laat het ons zeker weten door een tagje op Instagram met @sunkissed.be

Liefs,
Elke

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts

Getest: Ponywandelen

Zoals de meeste kindjes, is ook Louiz echt zot van dieren. Vooral paarden en pony’s zorgen voor de nodige ‘ooh’s’ en ‘aaah’s’. Ik zocht dus

Lees meer