Hoe bereid je je voor op een (late) fotoshoot met je kind?

Je ziet ze tegenwoordig vaker en vaker zo’n mooie fotoshoots bij zonsondergang. Toch is het altijd spannend met een kleintje want de fotoshoots vallen ’s avonds (lees: ‘s avonds kan wel eens drama zijn, bij ons toch! 🙂 ) en België is heel onvoorspelbaar qua weer. We hebben de fotoshoot dus 2x moeten verplaatsen omwille van regen. Gelukkig was dat voor Klara van Duizend Woorden geen probleem want een fotoshoot in de regen zag ik niet echt zitten.

Voorbereiding is key bij een late fotoshoot. Dus hoe pak je dit nu best aan?

 • Dutje en etenstijd
  Dramalama als Louiz honger heeft. Wij voorzien dus boterhammetjes om in de auto op te eten. Als we geluk hebben, doet hij ook nog een powernapje onderweg naar de fotoshoot zodat hij niet te moe aan de fotoshoot begint.
 • Speelgoed
  Eerlijk is eerlijk .. het is niet omdat wij het fijn vinden om een fotoshoot te doen dat de kindjes er ook altijd zin in hebben. Neem dus zeker wat speelgoed, een favoriete knuffel,… mee om je kindje af te leiden of even te troosten als hij er geen zin meer in heeft.
 • Zakdoekjes
  Een windje ’s avonds kan ervoor zorgen dat het neusje van je kindje begint te lopen. Het is dus handig om een zakdoek in je broek (of die van je man 😉) te stoppen.
 • Vochtige doekjes en handdoek
  Gaat de fotoshoot door aan het water of in het zand? Vergeet dan zeker geen vochtige doekjes en handdoekje om nadien de voetjes en handjes proper te maken of af te drogen.
 • Dekentje
  Vooral ’s avonds kan het flink afkoelen. Een dekentje kan handig zijn om de kindjes warm te houden of na de fotoshoot hier lekker in te wikkelen. Vergeet ook geen (extra) jasje of pulletje.
 • Voorbereiden op bedtijd
  Als je na de fotoshoot nog even moet rijden, is het handig om voor vertrek je baby/peuter al klaar te maken voor het slapengaan. Neem dus (indien je kind warme melk drinkt) warm water in een thermos en poeder mee. Zo kan je je kind al voor de autorit naar huis een flesje geven. Doe ook al de pyjama en slaapzak aan. Vergeet zeker tut en/of knuffeltje niet. Als je kind in slaap valt in de auto is hij/zij helemaal klaar om thuis meteen in het bedje te gaan.
 • Verwachtingen
  Leg je verwachting niet te hoog. Het is fijn om op voorhand wat foto’s op te zoeken zodat de fotograaf weet in welke stijl je wil fotograferen, maar hou er rekening mee dat je kindje mogelijks net op dat moment geen zin heeft om op een bepaalde manier te staan, in de hoogte gehouden te worden of door het water te lopen.


Ervaring met Duizend Woorden
Voor ons was het al snel duidelijk dat we onze fotoshoot wouden met Klara van Duizend Woorden. Ik volgde haar al een tijdje op Instagram en ik vind haar stijl echt heel mooi en past volledig bij ons. Klara is een heel fijne en lieve fotografe die je je ding laat doen waardoor alles op het ritme van Louiz liep. In het begin had hij er niet heel veel zin in, maar doordat hij vrij mocht rondlopen en Klara zoveel geduld had, kwam hij steeds losser. Wij zijn super tevreden met het resultaat!

Ps. Klara kent de mooiste locaties ooit 😊


Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts