Een festival speciaal voor de kids: het Rode Hond Festival in Leuven!

Louiz deed zijn eerste festival én wat voor één! Eentje volledig op maat voor kinderen, met theater, film, spelletjes, circusvoorstellingen en veel meer. Op voorhand stelden we ons eigen programma samen op de website van het Rode Hond Festival. Je kiest dus zelf je programma uit. Er zijn zowel betalende als niet-betalende activiteiten.


Locatie

De activiteiten vinden op verschillende locaties plaats. Aangezien je zelf je programma samenstelt, kan je wat rekening houden met de locaties en met de tijden die je vastlegt. Wij kozen zelf voor een vrij rustig programma zodat we tussendoor voldoende tijd hadden om op de volgende locatie te geraken én onderweg nog even te kunnen stoppen als we iets leuks tegenkwamen (zoals een koffietje gaan drinken bij Onan Coffee & tea en spelletjes te spelen op de stoep van de Schouwburg).


Onze ervaring

Het was even afwachten hoe het voor Louiz zou zijn, aangezien hij nog maar 2,5 is, maar hij vond het echt geweldig. Er is voor elke leeftijd wel iets te vinden, dus we hielden bij het opstellen van ons programma hier ook rekening mee. We begonnen onze namiddag op de Grote Markt met een bezoek aan het reuzenrad waarbij je met een hoofdtelefoon naar het verhaal van Radman luistert. Het verhaal is nog niet te begrijpen voor kids van Louiz zijn leeftijd, maar hij vond het vooral fijn om in het reuzenrad te zitten, de hoofdtelefoon op te krijgen en met de verrekijker naar andere kindjes te kijken. Na ons ritje wandelden we richting de Schouwburg waar je verschillende (digitale) spelletjes, een photobooth en meer vindt. Ideaal als tussenstop want hier vindt ook de voorstelling ‘Circus!’ plaats, een circusvoorstelling met muziek en acrobatie. Onze dag sloten we af met een lekkere pannenkoek in de Schouwburg terwijl Louiz zich amuseerde met de spelletjes en in inkleuren van de kleurplaat. Een geslaagde dag dus, wij gaan volgend jaar sowieso terug!


Openbaar vervoer of parkeren

Aangezien ik zelf in de voormiddag nog moest werken, koos ik ervoor om met de auto te gaan. Er zijn verschillende parkeermogelijkheden zoals Parking Leuven Centrum, Parking De Bond, Parking Ladeuze, … Wij stonden in Parking Center, superhandig want deze ligt op slechts enkele minuutjes wandelen van De Grote Markt én van De Schouwburg. Daarnaast is het Rode Hond Festival ook heel gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Meer info hierover vind je hier.


Praktisch

❥ Adres: Verschillende locaties in Leuven, onder andere Grote Markt – 3000 Leuven
❥ Parking: Betalend, zie hierboven
❥ Wanneer: Van 4 november 2021 tot en met 7 november 2021
❥ Tickets: Kan je hier bestellen
❥ Buggyproof: Ja
❥ Rolstoelproof: Ja
❥ Lunch/diner: Pannenkoeken (€1,5 per pannenkoek) in de Schouwburg of verschillende eetmogelijkheden in Leuven

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts