Getest en meer dan goedgekeurd: Glampen aan de Kust bij Nomad in Knokke

De Kust, een perfect plekje voor een weekend weg met de kids. Denk aan het strand, een go-cart en mama & papa die ondertussen vertoeven in een beachbar. Overnachten kan in een hotel, vakantiehuis of op een camping, maar wat als je dit allemaal kan combineren? De luxe van een hotel, de huiselijkheid van een vakantiehuis en de gezelligheid van een camping? Wij testen het uit en trekken naar Nomad in Knokke.


Glamping-tent, met éxtra luxe

We waren enorm onder de indruk van de tent. Want naast het feit dat de tent vanbinnen helemaal uit hout is gemaakt, vind je er echt àlles om te genieten van een heerlijk week(end)je vakantie. Denk maar aan een badkamer, keuken mét vaatwasser en koelkast, een verwarming, een zetel én er is zelfs een bovenverdieping met extra kamer. Je kan er met maximaal 5 personen overnachten. Ook buiten heb je een leuke buitentafel & ligstoelen. De tent ligt op enkele meters van een speeltuintje en hangmatten. Enige nadeel? De tent kan niet afgesloten worden, breng dus geen onnodige waardevolle spullen mee.


Vraag en antwoord

Welke tent hadden jullie?
Wij hadden de Nomad Family, hier kan je met 5 personen overnachten. Deze tent beschikt ook over eigen sanitair en een keuken.

Wordt het erg koud in de tent?
De tent beschikt over verwarming in de winter en verkoeling in de zomer. Het wordt er dus niet té koud of té warm, perfect om met kids te doen dus!

Wat met sanitair?
Er is een moderne badkamer met toilet en douche in de tent. Ook handdoeken zijn aanwezig.

Er staan voor de kids éénpersoonsbedden, hoe deden jullie dat met jullie driejarige?
We besloten om geen babybed mee te nemen, maar sliepen met ons drietjes op de bovenverdieping. We legden één van de matrassen tussen de 2 bedden waardoor Louiz veilig tussen ons kon slapen. Voor kleinere kids zou ik opteren voor een babybed, grotere kids kunnen in het éénpersoonsbed slapen.

Hoor je veel omgevingsgeluiden?
Het blijft uiteraard een tent, waardoor je dus geluiden van buitenaf kan horen, maar evengoed ook de vogeltjes ‘s morgens hoort fluiten, heerlijk dus! Wij nemen altijd standaard onze witte ruis mee waardoor we sowieso ‘s avonds en ‘s nachts geen last hebben van geluiden.

Hoe zit het met het eten?
Je kan een lekker ontbijt bijboeken aan 11€ per persoon. Nomad Knokke ligt op een dikke 10 minuutjes fietsen van het centrum, hier vind je heel wat leuke ontbijt- en lunchbars en restaurants. De tent beschikt ook over een fornuis en microgolf waardoor je er ook voor zou kunnen kiezen om zelf te koken. Wij deden onze laatste avond trouwens van afhaalpizza zodat Louiz ondertussen kon slapen.


Wat kan je doen in de buurt?

Op onze eerste dag trokken we naar het strand, maakten we een wandeling door de winkelstraten en liepen we op de dijk met, hoe kan het ook anders, Louiz in een go-cart. Je kan fietsen huren bij het onthaal, inclusief fietsstoeltje voor de mini’s. Wij maakten een fietstocht naar het centrum van Knokke om hier in twee beachbars iets te drinken terwijl Louiz op de strandspeeltuin speelde en nadien reden we door naar het Zwin om hier een buggyproof wandeling te maken. In Het Zwin vind je ook verschillende speelelementen én kan je kinderverrekijkers huren. Louiz was meteen fan dus! Onze laatste dag brachten we voornamelijk door in Nomad zelf om daar te genieten van de rust op ons terras.


Praktisch

❥ Adres: Natiënlaan 72 – Knokke
❥ Parking: Per tent is er één gratis parking op enkele meters van de tent
❥ Reservatie: Die kan je hier maken
❥ Tijdstip: Je kan het hele jaar boeken
❥ Buggyproof: Ja

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts