Kidsproof wandelen in Domein Bovy (Limburg)

Domein Bovy staat bekend om zijn houten wandelpad over de vijvers. Het is een pareltje gelegen in de Wijers, een uniek gebied dat meer dan 1000 vijvers telt.


Wat is er te zien in Domein Bovy?
Naast mooi wandelen, kunnen de kids zich ook amuseren in de leuke speeltuin en kinderboerderij in Domein Bovy. Je vindt er kippen, schapen, geiten, pauwen en varkens. Martin de IJsvogel neemt je mee op zoektocht doorheen het domein. Volg hiervoor de blauwe bordjes met de ijsvogel op.


Wandelingen
Op het domein zelf heb je 2 wandelingen op maat van de kids:
» 1,6 km: Kinderwandeling Martin de ijsvogel
» 1,1 km: Kleuterpad Haas

Vanaf het domein starten ook nog 5 wandelingen:
» 2,6 km: Groene route
» 4,5 km: Gele route
» 5,3 km: Blauwe route
» 8,8 km: Oranje route
» 11,8 km: Rode route

Wij volgden de oranje route. Deze loopt over het houten wandelpad (over het water) in Domein Bovy, langs de speeltuin, diertjes, in het bos, 2 vijvers en een klein stukje langs het circuit van Zolder. Het is een hele mooie route.
De route is grotendeels buggyproof, maar op het einde is er een stuk bos met heuvels en grote takken/wortels waardoor het moeilijk is om er met de buggy te rijden. Ik zou aanraden om met een draagzak te gaan indien je een grotere wandeling wil doen met kindjes.

Praktisch
❥ Ingang en startpunt: Galgeneinde 22, 3550 Heusden-Zolder
❥ Parking: Gratis aan het startpunt
❥ Infoborden zijn te vinden aan het startpunt
❥ Speeltuin en de dieren bevinden zich vlak aan de start

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts