De Prettige Wildernis: Een kinderparadijsje in Gent

De naam zegt het zelf, de Prettige Wildernis is een een stukje woeste natuur waar kids zich naar hartenlust kunnen uitleven. Geen kunstoffen speeltuigen, maar boomstammen om op te klimmen, boomstammen met touwen om over te stappen, glijbanen in het zand en héél veel takken om kampen mee te bouwen.  


Sint-Baafskouter – Rozebroeken
De Prettige Wildernis maakt deel uit van het Sint-Baafskouterpark en Rozebroeken. De speelzone is 1,5 ha groot van de 14 ha van het totale park. Het park ligt in een woongebied.


Picknicken
Er zijn een aantal houten platformen aangelegd om aan te picknicken. Breng dus zeker je picknick mee en geniet ervan temidden in de natuur.


Wandelen
In het Rozebroekenpark en Sint-Baafskouter kan je mooi wandelen.


Speeltuin
Zijn je kids nog niet uitgespeeld in de natuurspeeltuin? Dan vind je ook nog een buitenspeeltuin aan het zwembad Lago Gent Rozebroeken.


Praktisch
❥ Adres: Sint-Baafskouterstraat, Sint-Amandsberg
❥ Parking: Je kan ter plaatse parkeren of met de trein tot Gent Dampoort reizen en van daaruit te voet naar het park lopen. Het is ongeveer 20 minuutjes wandelen.
❥ Er zijn meerdere toegangen mogelijk (Kriekerijstraat, Herlegemstraat, Wijmakker, Oscar Colbrandstraat en Rozenbroekslag). Wij reden tot in de Sint-Baafskouter en parkeerden ons op straat aan het schooltje.


Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts

Getest: Ponywandelen

Zoals de meeste kindjes, is ook Louiz echt zot van dieren. Vooral paarden en pony’s zorgen voor de nodige ‘ooh’s’ en ‘aaah’s’. Ik zocht dus

Lees meer