Getest en goedgekeurd: het Industriemuseum in Gent

Een doe-museum voor de kids, zo kan je het Industriemuseum het beste omschrijven. Oké Louiz is nog te klein om alles rond de machines te begrijpen, maar er was enorm veel te doen voor hem, waardoor ook wij naar videofragmenten konden kijken en info konden lezen. Win-win, toch?


Het museum
In de voormalige katoenfabriek vind je drie verdiepingen waar de industriële geschiedenis weer tot leven komt. Elke verdieping heeft een bepaalde focus. Verdieping 3 vertelt alles over textiel, op verdieping 4 vind je de drukkerijafdeling en de hoofdtentoonstelling ‘mens en machines’ vind je op verdieping 5.


Museumspel
Ik las op de website dat er een museumspel is voor kinderen van anderhalf tot 12 jaar, dus we besloten dit uit te testen. Het spel kost 6 euro en in ruil krijg je een brooddoos met potlood, werkboekje, stickers en een plannetje. Eerlijk is eerlijk, ik vond Louiz er nog wat te jong voor. Hij is nu 23 maanden en had meer oog voor al de rest in het museum dan voor het spel en het boekje. Daarentegen vind ik het spel voor oudere kindjes wél echt een aanrader. Het is fijn voor de kids om de stickers te plakken, dingen te zoeken, machines na te doen, te tekenen en het museum te leren kennen op een speelse manier.
Opgelet: Ze zijn momenteel bezig met het ontwikkelen van een nieuw museumspel waardoor ze het huidige museumspel niet meer bijmaken. Zolang er nog voorraad is, kan je het dus nog aankopen en anders is het wachten tot het nieuwe museumspel.


Onze ervaring
‘Nog!’ maal duizend doorheen het hele museum. Uitstap geslaagd dus! Er is enorm veel te doen voor de kinderen. Zo kunnen ze aan stoffen voelen, hun eigen minizine maken op de drukkerijafdeling, leren weven, machines in gang zetten, naar muziek luisteren via een oude telefoon, zelf een tandwiel maken en nog meer. Zowel jonge als oudere kinderen kunnen zich er amuseren en al spelenderwijs meer leren over de geschiedenis van de machines. Wij liepen ongeveer anderhalf uur door het museum. Dit was voldoende voor Louiz aangezien er niet mag gegeten worden in het museum (wel op de gangen) en hij wat honger begon te krijgen.


Kindvriendelijk museum
Zowel het museum als het personeel zijn enorm kindvriendelijk. Zo wordt bij aankomst de nadruk op Louiz gelegd. We krijgen informatie over hoe we het best door het museum lopen om het hem zo boeiend mogelijk te maken, waar we hem kunnen verversen en waar we zijn spullen kunnen laten die we niet nodig hebben. Het museum is volledig bereikbaar met de lift, dus handig voor de buggy.

Praktisch
❥ Tickets: Bestel je tickets hier.
❥ Adres: Minnemeers 10, 9000 Gent
❥ Parking: Ze raden aan om te parkeren op Parking Vrijdagmarkt. Wij gingen in de week en parkeerden ons in één van de omliggende straatjes.
❥ Openbaar vervoer: Een kwartiertje wandelen van station Gent-Dampoort
❥ Buggyproof: Ja, lift beschikbaar
❥ Rolstoelproof: Ja
❥ Vestiaire en lockers aanwezig
❥ Toiletten en verzorgingstafel: Beschikbaar
❥ Tarieven: €8 voor een volwassene, kids onder 19j gratis.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts

Tik Tak Expo

Drie happy kiddo’s toen we toekwamen bij de Tik Tak Expo (lees: veel ooeeeh’s en wooow’s). En voor ons? Pure nostalgie! We hadden meteen een

Lees meer

Klinkaart wandeling in Niel

Een klein paradijsje, zo kan je natuurdomein Walenhoek in Niel het best omschrijven. Je waant je meteen op vakantie als je langs de verschillende vijvers

Lees meer