Het speelgoedmuseum in Mechelen

Een leuke uitstap voor de kids en pure nostalgie voor de ouders, dat is het speelgoedmuseum in Mechelen. In het museum vind je speelgoed terug waarmee kinderen doorheen de jaren hebben gespeeld. Dus leuk voor de kids om te ontdekken waarmee mama, papa, opa en oma hebben gespeeld.


Onze ervaring
Het museum zelf is wat verouderd, maar het heeft ook zijn charme aangezien het speelgoed soms echt tientallen jaren oud is. De kids krijgen bij aankomst een ‘toverstaf’ waarmee ze de kermis kunnen laten draaien, muziek aanzetten of beren kunnen laten dansen. Zoek samen doorheen het museum met welke knop je iets kan activeren. Louiz vond het geweldig om met de toverstaf dingen te kunnen laten bewegen of de muziek aan te zetten. En wij? Wij vonden het leuk om alles uit onze kindertijd terug te zien, van de troetelbeertjes en K’nex tot activity centers en game boys. Verder vind je er onder andere nog lego, poppen, traditionele kinderspelen, knuffels, treinen, gezelschapspellen, puzzels, circus en kermis. Er lopen ook regelmatig tijdelijke tentoonstellingen, zo wordt je nog tot en met 21 februari meegenomen in de wereld van De Fabeltjeskrant.
Er is een vestiaire aanwezig in het museum, maar wij hielden onze jassen bij ons. Bij het binnenkomen voelden we al dat het wat frisjes was en op een bepaald moment vroeg Louiz zelf om zijn jas aan te doen. Wij hebben zelf ongeveer twee uur in het museum rond gelopen.


Gezinskoffer
Louiz is er zelf nog wat te klein voor, maar zijn je kids tussen 4 en 12 jaar? Ontleen dan je gratis gezinskoffer aan de infobalie. De koffer zit vol met spelletjes en activiteiten, om zo je bezoek aan het speelgoedmuseum nóg leuker te maken. Wil je alle activiteiten uit de koffer doen? Reken dan op ongeveer 1 à 2 uur speelplezier.


Praktisch
❥ Tickets: Kan je hier bestellen
❥ Adres: Nekkerspoelstraat 21, Mechelen
❥ Parking: Parking Station Mechelen-Nekkerspoel (gratis in het weekend)
❥ Vlot bereikbaar met het openbaar vervoer: Afstappen aan Station Mechelen-Nekkerspoel. Van hieruit is het nog 50 meter stappen.
❥ Buggyproof: Ja, voldoende liften beschikbaar
❥ Rolstoelproof: Ja
❥ Vestiaire: Ja (wij hielden onze jas aan omdat het toch wat fris was in het museum)
❥ Toiletten en verzorgingstafel: Beschikbaar
❥ Tarieven: €9,80 per volwassene, €7,30 voor 3-12j, €8,80 voor studenten

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts