Getest en goedgekeurd: Train World

We rijden de parking nog maar op en Louiz is al helemaal in de ban van de trein die net Station Schaarbeek binnen rijdt. Het belooft dus een indrukwekkende uitstap te worden voor hem… en ook voor ons, want starten doen we in het oude treinstation van Schaarbeek.


Dat het museum heel wat locomotieven en rijtuigen tentoonstelt, is logisch, maar er valt veel meer te beleven dan enkel naar de treinen te kijken. Voor €2 kan je een audiogids verkrijgen, wij besloten om zelf een kijkje te nemen aangezien Louiz niet altijd staat te springen om naar een audiogids te luisteren en voldoende lang stil te staan bij bepaalde zaken 🙂

Er zijn 4 hallen die elk hun eigen verhaal vertellen, van alle info over de eerste trein, tot luxe- en thematreinen. Je kan de binnenkant van de treinen bewonderen, een spoorweghuisje bezoeken, zelf een machinist worden, ontdekken hoe de seingeving in elkaar zit, … er is dus heel wat te doen in Train World!


Simulator
Plezier voor klein en groot die simulator. Het lijkt of je net écht met de trein rijdt. Je geeft gas, laat de trein remmen en moet op tijd toeteren om de mensen te waarschuwen dat de trein er aan komt. Dat wij misschien nog enthousiaster waren dan Louiz, oeps 🙂


Onze ervaring
Eerlijk is eerlijk .. natuurlijk begrijpt Louiz het hele verhaal (en dus de geschiedenis) van de treinen nog niet. Als je kids wat ouder zijn, zullen ze volledig opgaan in het verhaal en alles daarrond. Toch was het voor Louiz een top-uitstap. De grote treinen, de geluiden (regelmatig hoor je een trein rijden of hoor je het stop-signaal), het in en uit de trein stappen, de simulator, … zorgden ervoor dat het voor hem een indrukwekkende ervaring was. Daarnaast was het ook voor ons een fijne ervaring. Het personeel is er énorm vriendelijk en behulpzaam, er zijn voldoende liften aanwezig zodat je een buggy kan meenemen en we vonden het natuurlijk zelf ook allemaal heel interessant. Wij gaan sowieso nog eens terug!


Op het spoor van Suske en Wiske
Naar aanleiding van het nieuwe stripalbum ‘De Fluitende Olifant’, kan je in Train World een mini-expo bezoeken. Je vindt er originele tekeningen & schetsen en je komt er alles te weten hoe het nieuwe stripalbum tot stand kwam. Je kan het spoor van Suske en Wiske volgen van 5 februari tot en met 7 maart in Train World. Je kan deze mini-expo vinden in het historisch station Schaarbeek, het eerste gebouw van Train World.


Praktisch
❥ Tickets: Kan je hier bestellen
❥ Adres: Prinses Elisabethplein 5, 1030 Schaarbeek
❥ Parking: B-parking van Station Schaarbeek
❥ Vlot bereikbaar met het openbaar vervoer (nog een éxtra beleving voor de kids!)
❥ Buggyproof: Ja, voldoende liften beschikbaar
❥ Rolstoelproof: Ja
❥ Toiletten en verzorgingstafel: Beschikbaar
❥ Tarieven: €12 per volwassene, €9 voor 6-17j, €36 voor een familieticket

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts

Wandelen in de Lommelse Sahara

De Lommelse Sahara is een prachtig stukje natuur met helderblauwe meertjes, heidestroken, bossen en een mooie zandvlakte. Ideaal voor een leuke wandeling. Ik zocht ook

Lees meer