Leuke Sinterklaas-activiteiten om met je kids te doen

Door de Corona-periode zijn helaas veel Sinterklaas-activiteiten afgelast. Toch is dit altijd een gezellige periode. Eerlijk? Ik vind het zelf ook leuk om uit te kijken naar Sinterklaas, nostalgie enzo 😊 Gelukkig zijn er een aantal leuke activiteiten die je thuis kan doen om de kindjes voor te bereiden op de komst van de Sint en vooral om er samen met de kids naar uit te kijken en te genieten van deze gezellige momentjes.


1. Met de Sint bellen
Hoe leuk is een telefoontje met de Sint? De app ‘Bellen met Sinterklaas’ laat de Sint naar je kind bellen. Je kan er de gegevens van je zoon/dochter ingeven, waarom de Sint moet bellen (Bv. kind is braaf geweest, kind is jarig,…) en je kan ook kiezen wanneer de sint moet bellen. De app is gratis te downloaden.


2. Intrede van de Sint
Helaas kunnen de kleintjes de Sint niet zelf verwelkomen bij zijn intrede in België op 14 november 2020. Gelukkig zenden Eén en Ketnet de intrede van de Sint wel uit op televisie. In 2021 is het wel mogelijk om de intrede live mee te maken in Antwerpen. Blijf je toch liever thuis? Maak het op 13 november 2021 thuis gezellig met Sint-koekjes, Sint-versiering… en kijk samen naar de intrede van de Sint.


3. Sinterklaasspelletje
Een spelletje memory scoort altijd. Ik maakte 2 verschillende Sint-setjes. Je kan ze door elkaar gebruiken als je kids al wat groter zijn of slechts 1 setje gebruiken. Druk het document af (op iets harder papier) en laat de kindjes de kaartjes zelf uitknippen.
Download de memory-spelletjes hier:
Spel 1
Spel 2


4. Videoboodschap van de Sint
Op deze website kan je zelf een videoboodschap samen stellen van de Sint. Je kan kiezen tussen een video of download. Voeg foto’s, complimentjes, hobby’s, lievelingseten, … toe om het helemaal persoonlijk te maken. Super leuk en de kindjes zullen helemaal versteld staan van deze persoonlijke boodschap van Sinterklaas.


5. Knutselen
Er zijn verschillende leuke knutselideetjes. Ik verzamelde enkele leuke ideetjes hier op Pinterest. Heb je liever een kant en klare knutselbox? Deze kan je in thema van De Sint bestellen bij Little Creations.


5. Sinterklaas-zandkoekjes maken
Samen koekjes maken is altijd fijn, koekjes maken in thema is nóg leuker 😊 Bij ‘De leukste taartenshop’ kan je verschillende uitsteekvormpjes vinden voor Sinterklaas. Versier de koekjes samen met de kids.

Ingrediënten:
– 160g boter (op kamertemperatuur)
– 250g bloem
– 100g bloemsuiker
– 25g vanillesuiker
– Snufje zout

Bereiding:
– Zeef de bloem
– Voeg hier de suiker, het zout en de boter toe
– Meng dit alles tot een glad deeg (goed kneden!)
– Laat 45 minuten rusten in de koelkast
– Rol na het rusten het deeg uit en steek de vormpjes uit
– Bak de koekjes 20 minuten in een oven van 180 graden.


6. Sinterklaasliedjes zingen
Zet Sinterklaasliedjes op en oefen samen de tekst. Je kan ook een karaoke houden, een wedstrijdje ‘liedjes aanvullen’ doen of een spelletje ‘raad het liedje’ spelen door het begin van een liedje te laten horen.


7. Sinterklaas-films kijken
Samen naar een Sinterklaas-film kijken is pure nostalgie, toch? Maak het gezellig, eventueel met wat lekkers en zet je samen voor de televisie. Helaas zijn er geen Sinterklaas-films meer te vinden op Netflix. Je kan wel nog enkele filmpjes vinden op Youtube of een DVD kopen.

8. Pieten-fitness
De pieten brengen, samen met de Sint, de pakjes rond. Om dit te kunnen, moeten ze natuurlijk goed voorbereid zijn en in goede conditie zijn 🙂
Ze doen dit door Pieten-fitness te doen. Maak thuis een parcours dat de Pieten doen om zich voor te bereiden op het rondbrengen van de pakjes.
Denk hierbij aan: een smalle balk of een touw waarover de kindjes moeten lopen en waar ze niet af mogen vallen (= over de daken lopen), een tunnel of tafeltje met deken over (= door de schoorsteen), wasmanden/krukjes/de zetel/… (= hindernissen waarover de Pieten moeten lopen).


9. Maak het huis gezellig voor de komst van de Sint
Versier samen met de kids je huis om de Sint en pieten te verwelkomen in stijl 🙂 Maak samen tekeningen, hang vlaggetjes op, kleef stickers op de ramen of maak raamtekeningen met een raamstift.

Doen jullie Sint-activiteiten?

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts