Kidsproof wandeling in het Silsombos

Deze wandeling is er absoluut eentje om op je lijstje te zetten als je leuke wandelingen zoekt om met de kids te doen. Waarom? Daar hebben we meerdere redenen voor!


1. Vliegtuigen
Het Silsombos ligt slechts op enkele kilometers van Brussels Airlines. De vliegtuigen vliegen er gewoon boven je hoofd (maar écht boven je hoofd hé, niet zo een stipje dat je ziet voorbij vliegen). Neem een dekentje, warme choco en koekjes mee, zet je in de open vlaktes neer en spot samen de overvliegende vliegtuigen. Ideale pauze tijdens het wandelen.


2. Modder, modder en nog eens modder
Oké we moeten af en toe ons moederhart eens vasthouden als ze recht in die grote modderplas vallen, maar zeg eens eerlijk … hoe leuk is het om met de laarzen in de modder te plonsen en op de boomstammen te klimmen die over de iets grotere plassen lopen? Doe gerust mee en geniet van de natuur!


3. Houten wandelpaden en parcours
Doorheen het bos lopen verschillende houten wandelpaden en liggen verschillende boomstamschijven die de kinderen uitdagen tot bewegen.4. Uitkijktorens
Je vindt tijdens de wandeling enkele kleine uitkijktorens, waar de kids op kunnen klimmen.


5. Paarden
Onderweg kom je ook paarden en een klein (en écht super schattig) pony’tje tegen. Even de batterijtjes opladen tijdens een tussenstop bij de dieren. Laten we zeggen dat dit meestal wel een topper is 🙂

Meer dan dit hebben kinderen niet nodig om gemotiveerd te blijven tijdens een wandeling.

Zijn de kids na de wandeling nog niet moe? Rij dan nog 3km verder naar ‘t Silsomhof, een kijk-, doe- en speelboerderij.
Adres: Olmenhoekstraat 49, Erps-Kwerps


Praktisch
❥ Startpunt: Lelieboomgaardenstraat 60, 3071 Kortenberg
❥ Parking: Gratis aan het startpunt
❥ Aantal km: 5,3km
❥ Wandelknooppunten: 86 – 108 – 109 – 87 – 88 – 89 – 85 – 86
❥ Buggyproof: In de zomer wel, in de winter te drassig. We raden een draagzak aan als je kids nog niet lang zelfstandig kunnen stappen.
❥ Doggyproof: Ja, aan de leiband

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts