7 uitstappen die je kan doen bij slecht weer en tijdens een semi-lockdown.

Regen en een semi-lockdown tijdens Corona is geen top-combi. Ploeterzwembaden, bioscopen, aquatische dierentuinen… zijn allemaal gesloten. Toch zijn er nog enkele super leuke uitstappen die je wél kan doen.


1. Privé sauna
Oké oké normaal staat een privé sauna gelijk aan instant relaxen en laten we zeggen dat we met de kids niet altijd kunnen relaxen, maar het is wél een ideale uitstap. Waarom?

  • Kies een privé sauna met een zwembad & waar kinderen welkom zijn en de kids amuseren hun een paar uur in het zwembad of in de jacuzzi;
  • Je bent eens weg van tussen die vier muren thuis dus kids happy en jullie happy;
  • Ideale quality-time én me-time, want wij wisselden de quality-time met ons gezin af met een half uurtje me-time voor elk. Kruip de sauna in met een boek & muziekje en je hebt instant een relax gevoel. Ondertussen amuseren papa en kid(s) zich in het zwembad.


2. Beekse Bergen virtuele safari
We mogen de grens nog niet over, dus kunnen niet op bezoek bij de dieren in de Beekse Bergen, maar daar hebben ze iets op gevonden. Je kan online op safari door de Beekse Bergen. Zet je samen in de zetel voor tv of til de beleving nog een niveautje hoger. Hoe dan? Ga gewoon in de auto zitten en beleef de safari van op je GSM, laptop of Ipad. Ik heb wel vaker van die zotte ideeën, dus wij kropen gewoon in de auto om de safari te bekijken. Je kan het filmpje hier vinden.


3. Koeknuffelen
De koeien knuffelen in Ravels kan zowel bij goed als bij slecht weer. Je krijgt een overall & laarzen en nadien begint de rondleiding op de boerderij. Je bezoekt de kalfjes, leert meer over de melkrobot, luiert even op de hooiberg en nadien begint het koeknuffelen.
Reserveren kan via deze link. De prijs is 35 euro per persoon en 15 euro voor kinderen tot en met 12jaar.


4. C-mine expeditie
Voor kids vanaf 6 jaar kan je in C-mine terecht voor een zoektocht naar Cyriel de Krekel. De kinderen krijgen een expeditieriem en -boekje & komen doorheen de zoektocht te weten wie Cyriel is en wat hij in de mijn van Winterslag doet. Met een zaklamp in de hand leren de kids meer over de geschiedenis van de mijn. Tickets kan je hier bestellen.


5. Musea
“Naar het museum met Louiz? Euh nee?!”. Ik dacht altijd dat peuters te klein waren voor musea maar echt .. hij vindt het geweldig! Zeker doe-musea zijn hier een schot in de roos en altijd een goed idee bij slecht weer. We bezochten onlangs het speelgoedmuseum, Chocolate Nation, Museum voor Natuurwetenschappen, het Industriemuseum, Train World en de Tik Tak expo. Allemaal toppers om te doen met kids.


6. Technopolis
De kinderen leren er alles over wetenschap en technologie. Zowel kleuters als tieners kunnen zich er helemaal uitleven, want ze mogen ook effectief alles DOEN. Technopolis is elke woensdag, zaterdag en zondag open. Maak hier een reservering.


7. Wandeling
Ze zeggen toch altijd dat er geen slecht weer bestaat, alleen slechte kleren. Nu ja, helemaal waar vind ik dit nu ook niet 🙂 Haha! Vroeger zouden we nooit met regen of slecht weer gaan wandelen zijn, maar eerlijk? Louiz vindt het geweldig als het wat druppelt en er plassen liggen. Regenpakje & botjes aan en het kind is content.

Veel plezier!

Liefs,
Elke

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts

Tik Tak Expo

Drie happy kiddo’s toen we toekwamen bij de Tik Tak Expo (lees: veel ooeeeh’s en wooow’s). En voor ons? Pure nostalgie! We hadden meteen een

Lees meer