Getest: Varen én rijden met de Crocodile Rouge, een amfibus

We trokken naar Wallonië, meer bepaald Froidchapelle om daar te testen hoe het is om met een amfibus te varen én te rijden. Ondertussen genoten we van het uitzicht op de Lacs de L’eau d’Heure.


Parc Du Crocodile Rouge

Het park ligt aan Les Lacs de l’eau d’Heure, een mooi meer waar je je net even in het buitenland waant. Het park zelf is niet heel groot. Het bestaat uit springkastelen, quads, een cage met opblaasbare obstakels om met nerfguns te spelen, een reuzenrad én natuurlijk ook de befaamde Crocodile Rouge, een amfibus.


Wandelen en fietsen

Je kan rond en in de omgeving van het meer heel mooi wandelen en fietsen. Tijdens je wandeling kan je ook een Skywalk doen waarbij je een adembenemend panoramisch zicht hebt op de Plate Taille, Eau d’Heure en de Falemprise meren.


Combinatie met Natura Parc

Wil je graag een hele dag doorbrengen in Froidchapelle? Dan kan je Parc Du Crocodile Rouge ook combineren met Natura Parc, een kleine kilometer verder. Je hebt er een adventure parc, een gratis fietsparcours met heuvels en schansen en je kan er ook in de bomen klimmen.


Onze ervaring

Toen we toekwamen was het erg bewolkt en aan het regen. Op zo’n moment is er niet erg veel te doen in het park aangezien alles nat is. Een uurtje later trokken de wolken weg en hadden we zon waardoor Louiz op de springkastelen kon, in een quad heeft gereden, we konden genieten van een drankje met zicht op het meer en een wandeling maakten. We hadden op voorhand onze tickets gereserveerd voor de Amfibus. Het is niet erg goedkoop, 21 euro voor volwassenen en 19 euro voor kinderen. Wijzelf vonden het een fijne rit, maar vonden 61€ veel voor een rondrit/vaart met de bus. Louiz daarentegen vond het ge-wel-dig. Hij kon er niet van over dat de bus in het water reed en mocht zelf ook varen tijdens de rit. Achteraf gezien zouden we eerder voor een combi-ticket gegaan zijn waardoor het goedkoper is.


Praktisch

❥ Adres: Route de la Plate Taille 2 – 6440 Froidchapelle
❥ Parking: Gratis
❥ Kostprijs: De verschillende prijzen kan je hier vinden
❥ Reservatie: Je reservatie kan je hier maken
❥ Wallonia Visit Pass: Kan hier gebruikt worden
❥ Buggyproof: Ja
❥ Toilet: Beschikbaar
❥ Restaurant: Beschikbaar, met zicht op het meer
❥ Picknick: Voldoende plekjes aanwezig

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts

Tik Tak Expo

Drie happy kiddo’s toen we toekwamen bij de Tik Tak Expo (lees: veel ooeeeh’s en wooow’s). En voor ons? Pure nostalgie! We hadden meteen een

Lees meer