De magische lichtwandeling in Mol: een ideale avondactiviteit met kids

Wat wij deden op kerstavond? De kinderlichtwandeling “Het Zandmanneke” in Mol uittesten. Het is een korte wandeling met licht- en geluidseffecten.


Het verhaal
William, een weeskindje, heeft het Zandmanneke ontvoert. We moeten het Zandmanneke terugvinden zodat iedereen weer mooie dromen krijgt.


De lichtwandeling
Het is een fijne wandeling van 2 km met onderweg niet alleen lichtjes, maar ook geluidseffecten. De route is goed aangeduid met bewegwijzering en je kan ook de blauwe lampen volgen. Op het einde was het wel even zoeken, ik vermoed dat we een bordje gemist hadden, maar aan de hand van het plannetje kan je de weg makkelijk terug vinden.

Wat vonden we nu van de wandeling? Het is niet zo’n lange wandeling, maar voor kindjes is dit perfect. Er zijn een aantal stopplaatsen waar er licht- en geluidseffecten zijn. Kom je net toe als het effect al bezig of gedaan is? Geen probleem! Want na 45 seconden begint het automatisch opnieuw.
Louiz was helemaal in de ban van het licht en geluid & het vond het geweldig. De kids moeten dus zeker het verhaal niet (helemaal) begrijpen om mee te kunnen ‘doen’.


Wat heb je nodig?
Neem zeker een zaklamp, fluovestje en warme kleding mee. Wij hadden ook nog warme chocomelk en koekjes mee om wat op te warmen tijdens de koude wandeling.


Tip
Moet je even rijden naar Mol? Dan zouden we aanraden om de wandeling te combineren met iets leuks in de buurt. Ben je op zoek naar iets? Stuur me gerust een mailtje via elke@sunkissed.be


Praktische info
❥ Startpunt: Parking Rivierstraat (De wandeling begint bij de grote, verlichte ‘WELKOM’)
❥ Wanneer? Van 6 december tot en met 4 januari 2021
❥ Van 16u30 tot 22u
❥ Toiletten: Van maandag tem vrijdag kan je terecht in ‘t Getouw (tot 20u, op vrijdag tot 18u).
❥ Je kan hier het plannetje downloaden

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts

Tik Tak Expo

Drie happy kiddo’s toen we toekwamen bij de Tik Tak Expo (lees: veel ooeeeh’s en wooow’s). En voor ons? Pure nostalgie! We hadden meteen een

Lees meer

Getest: Ponywandelen

Zoals de meeste kindjes, is ook Louiz echt zot van dieren. Vooral paarden en pony’s zorgen voor de nodige ‘ooh’s’ en ‘aaah’s’. Ik zocht dus

Lees meer