Uren plezier in Speelbos Everzwijnbad (Oud-Heverlee)

Midden in het mooie Meerdaalwoud ligt Speelbos Everzwijnbad. Een klein paradijsje voor klein en groot, want om naar de verschillende speeltuigen en spelletjes te lopen, wandel je door het Meerdaalwoud en dus de mooie natuur.


Veel te beleven!
Het speelbos is zo opgedeeld dat je verschillende speeltuigen en spelletjes vindt doorheen het bos. Je moet dus tussen de activiteiten even wandelen. Louiz vond het geweldig om onderweg dennenappels te zoeken en hiermee te mikken op de bomen, maar ook om op ‘zoek’ te gaan naar weer een nieuw speeltuig of spelletje. Wat vind je er allemaal? Onder andere een houten slang van 30m lang, klimpalen, een hoge klimbrug, een huttendorp en tunnels. Daarnaast kan je reuzenmikado of boomschijfrollen spelen.
We waren in Everzwijnbad op een zonnige zaterdag van 10u tot 12u en waren er zo goed als alleen. Super leuk dus!


Wandelen
Het leuke aan dit speelbos is dat het midden in het Meerdaalwoud ligt. Je kan het dus combineren met een mooie wandeling. Stippel een wandeling uit via de knooppunten en geniet van de natuur.


Picknicken
Zowel op parking Speelberg als in het speelbos zelf vind je verschillende picknicktafels waar je kan picknicken. Neem dus zeker je picknick mee en geniet van een lekkere lunch in de natuur.


Parkeren
Je kan gratis parkeren op Parking Speelberg. De parking ligt op ongeveer 2 minuutjes wandelen van de start van het Speelbos.
Let op: Een aantal keren per jaar is de Weertsedreef in het Meerdaalwoud volledig autoluw. Je kan dan best via Sint-Joris-Weert rijden naar Parking Speelberg want langs deze kant is de parking wel nog bereikbaar. Kom je van verder? Druk dan eerst ‘Zoete Waters’ in in de GPS. Als je daar bent, kan je het adres van Parking Speelberg/Speelbos Everzwijnbad ingeven en dan kom je rechtstreeks langs de juiste kant. Van Zoete Waters is het nog een kleine 3km rijden naar Parking Speelberg.


Praktisch
❥ Adres: Weertsedreef 16, Oud-Heverlee
❥ Parking: Gratis (Parking Speelberg)
❥ Aantal km: Verschillende wandelroutes via knooppunten
❥ Buggyproof: Ja (er ligt wel wat modder)
❥ Doggyproof: Ja, aan de leiband
❥ Picknick: Er zijn zowel onderweg als bij de parkeerplaats picknicktafels en bankjes aanwezig

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts