Maalbeekwandeling in Grimbergen

We zochten een fijne gezinswandeling die niet té lang is en die langs een speeltuintje loopt…. én die vonden we! De Maalbeekwandeling is slechts 3km lang dus ideaal om met kindjes te doen. Het leuke aan de wandeling? Je komt onderweg verschillende leuke plekjes tegen waar je met de kinderen een tussenstop kan houden. Ideaal om de kids warm te houden om de wandeling te vervolledigen.
En laten we eerlijk zijn… Grimbergen is ook gewoon een prachtige plek om te vertoeven.


De wandeling
De hele wandeling staat aangeduid met witte bordjes met rood opschrift (‘Maalbeekwandeling’). Je start op het Kerkplein van Grimbergen, via de abdijstraat loop je richting de Wolvertemsesteenweg. Dit is een drukke baan die je even over moet, maar nadien kan je genieten van natuur en rustige wegen. Tijdens de wandeling passeer je de Liermolen, de Tommenmolen en de abdij van Grimbergen.


Leuke stops onderweg
1. Volkssterrenwacht Mira
Op woensdag- en zondagnamiddag kan je in Mira terecht voor het verkennen van interactieve sterrenkaarten, astronomische waarnemingen, experimenten, het weerstation en je kan de zon waarnemen met indrukwekkende waarnemingsinstrumenten.
❥ Adres: Abdijstraat 22, Grimbergen
❥ Website: Meer info vind je hier
❥ Prijs: 3 euro per persoon


2. Het vliegveld
Tijdens de wandeling loop je langs het Lintbos en het vliegveld van Grimbergen. Als je geluk hebt, kan je enkele vliegtuigen spotten die net opstijgen of landen.


3. Speeltuin en dierenweide
Aan de Liermolen kan je niet alleen op het terras iets drinken, maar kunnen de kids ook op de speeltuin spelen en geitjes spotten op de dierenweide.


4. Het MOT
Het Museum voor Oudere Technieken heeft 3 afdelingen en tijdens de wandeling passeer je er 2 van, deze in de Liermolen en in de Tommenmolen (opgelet: deze 2 afdelingen zijn enkel open van april tot en met september). Het hoofdgebouw van het MOT (open gedurende het hele jaar) ligt in het Prinsenbos, zo’n 5minuutjes wandelen van het start- en eindpunt van de wandeling. Dus zeker de moeite om daar eens langs te gaan. Het MOT is een echt doe-museum, eentje waar de kids mogen kloppen, muziek maken en zelf de handen uit de mouwen steken.
❥ Adres: Guldendal 20, Grimbergen
❥ Website: Meer info vind je hier.
❥ Prijs: 6 euro voor volwassenen, 2 euro voor 6-18 jarigen


Lekkere stops onderweg
1. Fenikshof
Brasserie het Fenikshof ligt tussen de abdijmuren. Vooral in de zomer is het op het terras gezellig vertoeven met zicht op de Abdijkerk van Grimbergen. Je kan er zowel terecht om enkel iets te drinken en te genieten van tapas, als voor een heerlijke (kinder)lunch of -diner. Post-Coronatijd dus zeker een tussenstop waard.
PS. Ze zijn momenteel helemaal aan het verbouwen en het zal er erg mooi uitzien 🙂
❥ Adres: Abdijstraat 20, Grimbergen
❥ Website: www.hetfenikshof.be


2. Emilia Gelateria
De wandeling start en eindigt op het Kerkplein van Grimbergen.
Op de Hogesteenweg ligt Emilia Gelateria. Voor ons één van de beste ijs-zaken in omstreken (en je weet het of niet, maar ik heb al véél ijs getest haha :-)). Je vindt er écht Italiaans ijs en ijs-desserten. Er is helaas geen plaats om binnen te zitten, maar met het mooie kerkplein of Prinsensbos op wandelafstand, heb je bij goed weer niet meer nodig.
❥ Adres: Hogesteenweg 22, Grimbergen
❥ Website: www.emiliagelateria.be


Praktisch
❥ Startpunt: Kerkplein Grimbergen
❥ Parking: Gratis aan het Prinsenbos
❥ Aantal km: 3km
❥ Buggyproof: Ja
❥ Picknickmogelijkheden: Onderweg kom je een aantal picknicktafels en bankjes tegen. Je kan ook even naar het Lintbos gaan en daar op een dekentje picknicken.

Gaan jullie een tussenstop maken onderweg?

Veel plezier!

Liefs,
Elke

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts