Glampen met kinderen: De Vacansoleil Village in camping De Twee Bruggen

Met het mooie weer eind juni in België en Nederland boekten we super last minute nog een weekendje weg. We trokken naar De twee Bruggen in Winterswijk en kozen er voor een Glamping tent in de Vacansoleil Village. 


Kidsproof

Veel speeltuinen? Check, check, dubbelcheck! De camping is opgedeeld in verschillende zones en in elke zone vind je een mooie speeltuin. Alle speeltuinen ontdekken is dus een avontuur op zich. Zo huurden we 2x 2 uur een go cart (kostprijs: €2,5 per uur) en reden daarmee de camping rond van speeltuin tot speeltuin. Onderweg kom je ook nog een dierenweide tegen. Vergeet zeker ook geen fietsje (tenzij de kids zonder zijwieltjes rijden, dan kan je er ter plekke eentje huren) of step want er is ook een super tof fietsparcours aanwezig!


Glampen

We kozen voor een Glamping-tent in de Vacansoleil Village. Eentje met een mooi uitzicht op het groen, een terras en wat luxe (van een douche tot een kleine vaatwasser). Er is ook airco, dus zelfs tijdens de hitte was het aangenaam slapen in de tent. ’s Nachts kan het wel afkoelen, dus voorzie zeker ook een warme pyjama en sokken, ook bij goed weer. Bij je boeking kan je beddengoed, een babybedje en eetstoel bijboeken. 


Zwembaden

Er is een binnen- en buitenzwembad met zowel voor de allerkleinsten als de grotere kids speeltuigen en glijbanen. De zwembaden zijn verwarmd, dus ook kleinere kindjes kunnen mee in het water. We vonden het vooral handig dat de buggy mee mocht in zowel het gedeelte van het binnen- als buitenzwembad, hierdoor kon Nowa in de buggy slapen en waren we niet verplicht om tijdens zijn dutjes terug naar de tent te trekken.


Restaurants en winkeltje

Op het domein vind je restaurant De Schoppe waar je zowel terecht kan voor lunch, een pannenkoek, apero of diner. Ideaal dus als je zelf geen zin hebt om te koken. Naast dit restaurant heb je ook nog De Bakkerij waar je pizza’s kan eten én afhalen. Zijn de kids dus te moe, dan kan je ook een pizza meenemen en op je terras eten terwijl de kindjes in bed liggen. De Twee Bruggen heeft ook een typisch buurtwinkeltje waar je terecht kan voor de noodzakelijke dingen of ’s morgens ontbijt kan gaan halen.


Fietsen huren

Zin om de buurt te verkennen? Dan kan je fietsen huren. Er zijn ook kinderstoeltjes en kinderfietsen beschikbaar. Vergeet dus zeker de helmen niet.


Wat is er te doen in de buurt?

Voor ons was er, voor een verlengd weekend, voldoende te doen op de camping waardoor we geen uitstappen in de buurt hebben gedaan. Ik lijst hier even enkele mogelijkheden in de buurt op:
Strand: Op wandelafstand van de camping vind je ‘De Slingeplas’, een recreatiepark met een strand, verschillende watersporten (SUP, kanoën, vissen,..) en waar je kan wandelen.
Natuur: Er zijn in de buurt verschillende natuurgebieden waar je kan wandelen en fietsen. Aan de receptie geven ze hierover graag meer info.
Winterswijk: Je kan hier winkelen, een terrasje doen of een museum bezoeken.
Hof Van Eckberge: Ideaal voor een dagje uit. Dit klimhuis heeft verschillende klimtorens, trampolines, glijbanen en meer!
Doolhof Ruurlo
Brandweermuseum
– …

Praktisch

Adres: Meenkmolenweg 13, Winterswijk
Meer info: Alle info vind je hier

Voor dit artikel werkten we samen met Vacansoleil. Sunkissed werkt enkel samen met bedrijven of merken waar we zelf 100% achter staan. Ons doel is steeds op een authentieke, eerlijke en persoonlijke manier inspiratie te geven.

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts