20 buitenspeeltuinen waar de kids zich uren kunnen uitleven

Niets leuker dan happy kiddo’s! Onze mini is zot van buitenactiviteiten & thank god want met de huidige maatregelen zijn veel indoor-dingen gesloten en voelen we ons ook niet helemaal veilig om binnenactiviteiten te doen. Al is dat een eigen keuze. In ieder geval, ik zocht verschillende speeltuinen uit waar de kids zich helemaal kunnen uitleven. Je kan de speeltuinen even bezoeken, maar je kan het ook combineren met een wandeling, fietstocht, bezoek aan de dieren of andere activiteit.

Let op: als begeleider moet je nog steeds voldoende afstand bewaren. Daarnaast kunnen er een aantal attracties gesloten zijn en pas opnieuw openen na de Corona-crisis.
Je kan best op voorhand de maatregelen van de speeltuin of het domein checken via hun website.


ANTWERPEN

Provinciaal domein Zilvermeer (Mol)
Wie Het Zilvermeer hoort, denkt meteen aan het hagelwitte strand. In de zomer kunnen de kids zich uitleven op de waterattracties, maar ook in de winter is er heel wat mogelijk in het Zilvermeer. Voor de allerkleinsten is er een peuterspeeltuin dat naast taverne ‘Glinstering aan het Zilvermeer’ ligt. Voor de iets grotere avonturiers zijn er kabelbanen, klimpalen, bruggen en een hoge buisglijbaan.
❥ Adres: Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol
Website

Provinciaal domein De Schorre (Boom)
De Schorre staat bekend voor de vele activiteiten die er zijn. Dé troeven? Een blotevoetenpad (check mijn blog hierover hier), minigolf, waterfietsen en een eindeloos hinkelpad. Daarnaast heb je er dus ook nog een grote buitenspeeltuin. Zelf zijn we ook helemaal fan van de tunnelwandeling. Doordat deze maar 4km is, is ze ook geschikt om met kindjes te doen. Zoek je nog een originele activiteit? Van 5 tot en met 8 november zijn er trollenvertellingen in De Schorre.
❥ Adres: Schommelei 1, 2850 Boom
Website

Nachtegalenpark (Antwerpen)
Het Nachtegalenpark is een verzamelnaam voor de parken Vogelenzang, Den Brandt, het Middelheim en Hortiflora. Dit mooi stukje natuur omvat niet alleen leuke wandelroutes, maar je kan er ook het openluchtmuseum voor Beeldhouwkunsten bezoeken, één van de thematuinen bezoeken of naar het kleine dierenpark. Nood aan een tussenstop? Dat kan in brasserie Melkerij Nachtegalenpark. De kindjes hoeven zich niet te vervelen, want je vindt hier een super leuke en mooie buitenspeeltuin.
❥ Adres: Floraliënlaan 115, 2020 Antwerpen
Website

Provinciaal domein Rivierenhof (Deurne)
In Domein Rivierenhof kunnen de kids zich naar hartenlust uitleven. Naast een speeltuin (waarop je zicht hebt vanop het terras! 😊), vind je hier ook een doolhof en kinderboerderij.
Kindjes ouder dan 6 jaar kunnen iedere zondag om 14u deelnemen aan een vertelwandeling.  
❥ Adres: Turnhoutsebaan 246, 2100 Deurne
Website

De Averegten (Heist-Op-Den-Berg)
Voor ieder wat wils in De Averegten want naast de mooie wandelroutes (1,2km, 1,7km of 3,3km), vind je er ook een dierenweide, boerderij en plantentuin. De kindjes kunnen zich uitleven in de natuurspeelplaats ‘Hobbeldonk’ of in de speeltuin aan taverne Het Boshuis. Ideaal want de ouders kunnen vanop het terras een oogje in het zeil houden.
❥ Adres: Boonmarkt 4, 2220 Heist-op-den-Berg
Website

Vrijbroekpark (Mechelen)
Het vrijbroekpark is in eerste instantie een heel mooi park om te wandelen. Daarnaast vind je aan Brasserie Vrijbroekhof een leuke speeltuin voor klein en groot. Kies één van de picknickbanken in het groen om je picknick op te eten. Tot en met maandag 9 november kan je in het Vrijbroekpark de zoektocht ‘Alice in Wonderpark’ doen. Kunnen jullie kids de gigantische stoel vinden?
❥ Adres: Ridder Dessainlaan 65, 2800 Mechelen
Website


LIMBURG

Domein Bokrijk (Genk)
Uren speelplezier in de super grote speeltuin in Domein Bokrijk. Zowel kleine als grote kids kunnen zich uitleven op de speeltuin. Doordat de speeltuin is opgedeeld in verschillende zones, kunnen alle kindjes veilig spelen. Nog tot en met november kan je gratis het openluchtmuseum bezoeken. Via een vaste wandelroute loop je in een tweetal uur doorheen het museum. Plan je een bezoek aan Bokrijk? Check dan even op de website de druktebarometer.
❥ Adres: Bokrijklaan 1, 3600 Genk
Website

Provinciaal natuurcentrum Nieuwenhoven (Sint-Truiden)
Het natuurcentrum heeft een leuke speeltuin die ingedeeld is in verschillende zones per leeftijdscategorie. Zo kunnen de kindjes er veilig spelen. Mama en papa kunnen ondertussen iets drinken op het terras van brasserie ’t Kelshof. Zijn de kindjes uitgespeeld op de speeltuin? Geen probleem, dan kan je nog terecht in het speelbos, een mooie wandeling maken langs de vijver of reuzemikado spelen.
❥ Adres: Hasseltsesteenweg, 3800 Sint-Truiden
Website

Demerstrand (Diepenbeek)
Vanaf het Demerstrand kan je de mooie natuurgebieden Dautewijers, Dorpsbemden en De Dyken bewandelen. Je vindt er 7 prachtige routes. Het Demerstrand bevat ook een mooie speeltuin midden in het groen. De kids kunnen nadien nog ravotten in het speelbos.
❥ Adres: Stationsstraat 27, Diepenbeek
Website

Recreatiedomein De Alk (Alken)
De Alk heeft een hele leuke speeltuin waar kinderen van alle leeftijden zich kunnen vermaken. Op warme dagen zijn de waterfonteintjes verfrissend. De ouders kunnen ondertussen genieten van een drankje, want het terras heeft zicht op de speeltuin. Zijn de kids nog niet uitgespeeld? Bezoek dan nog het verkeerspark, de minigolf, de bootjes of huur een gocart of waterfiets.
❥ Adres: Alkerstraat 10, 3570 Alken
Website


VLAAMS-BRABANT

Provinciedomein Huizingen (Huizingen)
Op zoek naar een speeltuin in het groen? Dan is de speeltuin in Provinciedomein Huizingen een aanrader. De speeltuin is opgedeeld in ‘Het betoverde boomvolk’ (voor kindjes tot en met 10 jaar) en een speeltuin voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Je vindt er klimrekken, glijbanen, schommels, klautervelden en een klimwand. Naast de speeltuin is er nog meer te doen in dit provinciedomein. Wat dacht je van waterfietsen, roeien, een bezoek aan de dieren, een wandeling of een bezoek aan de rotstuin met watervalletjes?  
❥ Adres: Torleylaan 100, 1654 Huizingen (Beersel)
Website

Speeltuin Bekaf
De omheinde speeltuin Bekaf heeft een aanpalend terras en speeltuigen voor klein en groot. Op het terras kan je terecht voor drankjes en ijsjes. Er zijn enkele betalende activiteiten zoals rijden met auto’s op het circuit. In de zomer worden er ook springkastelen voorzien.
❥ Adres: Oostelijke ring 6, 3200 Aarschot
Website

Provinciedomein Het Vinne (Zoutleeuw)
Het Vinne is een prachtig stukje natuur. Er zijn verschillende bewegwijzerde wandelingen rond het meer. Vanuit de uitkijktoren heb je een prachtig zicht over het meer. Voor de Vinnehoeve ligt een super leuke speeltuin. Nadien kan je genieten van iets lekkers in de Bistro.
❥ Adres: Ossenwegstraat 70, 3440 Zoutleeuw
Website

Provinciedomein Kessel-Lo (Kessel-Lo)
In Provinciedomein Kessel-Lo vind je twee avontuurlijke speeltuinen. Eentje voor kinderen jonger dan 10 jaar (aan de Herfstlaan) en eentje gericht op kinderen ouder dan 8jaar (aan de Eénmeilaan). Geniet daarnaast van een mooie wandeling, spot vogels in de vogelkijkhut, ga langs bij de minigolf, skaten of rolschaatsen op één van de pistes of bezoek de waterspeeltuin. Tijdens de paas- en zomervakantie kunnen de kids zich ook uitleven op het verkeerspark. Kortom, mogelijkheden genoeg voor een dagje plezier!
❥ Adres: Holsbeeksesteenweg 21, 3010 Kessel-Lo
Website


OOST-VLAANDEREN

Domein De Gavers (Geraardsbergen)
Domein De Gavers is een prachtig domein om te wandelen. Je kan er een mooie wandeling rond het meer maken. De kinderen kunnen zich dan weer uitleven op de leuke speeltuin terwijl de ouders op het terras iets zitten te drinken. Nog wat tijd over? Dan kan je in de zomer langs op het strand, klimmen en klauteren op het waterpark of een bootje huren. Als het kouder is, kan je een bezoekje brengen aan het zwembad met toffe glijbaan, minigolf of gocarts huren.
❥ Adres: Onkerzelestraat 280, 9500 Geraardsbergen
Website

Recreatiepark De Ster (Sint-Niklaas)
In dit prachtig domein van 100 hectare valt er vanalles te beleven. De grote speeltuin is opgedeeld in 2 speeltuinen (kleuters tot 6 jaar en kinderen van 6 tot 14 jaar). Daarnaast vind je er ook nog een airtrampoline, gocarts en minicars en een minigolf. In de zomer kunnen de kids springen en klauteren op het aquapark, naar het strand of gaan waterfietsen. Zin in een leuke wandeling? Geniet van de natuur rond de 20 hectare grote vijver, loop in de bossen en maak een leuke tussenstop bij de kinderboerderij.
❥ Adres: Lange Rekstraat 30, 9111 Sint-Niklaas
Website

Provinciaal domein Puyenbroeck (Wachtebeke)
Zin in een leuke daguitstap? Dat kan bij Domein Puyenbroeck! Hier is zoveel te beleven, dat je uren zoet bent. De grote speeltuin is opgedeeld per leeftijdscategorie, waardoor de kindjes veilig kunnen spelen. Is het heel warm buiten? Dan kunnen ze ook terecht in de waterspeeltuin.
Als de kids hierna nog niet zijn uitgespeeld, dan kan je nog even naar het speelbos, naar de minigolf, gaan geocachen of met een gocart op het verkeerspark rijden. Daarnaast is er ook nog een dierenpark, roeivijver of kan je wandelen of fietsen. Mogelijks moet je dus nog eens terug om alles uitgeprobeerd te hebben 😉.
❥ Adres: Puyenbrug 1a, 9185 Wachtebeke
Website


WEST-VLAANDEREN

Provinciedomein De IJzerboomgaard (Diksmuide)
In domein De IJzerboomgaard vind je een natuurspeelzone op en rond het water. Er zijn verschillende bomen en klimelementen. Daarnaast kan je de kindjes nog laten kennismaken met het boerderijleven in Kinderboerderij ’t Land van Vlierbos. Honger gekregen na al dat spelen? Dan kan je tercht bij Café De IJzerboomgaard voor een lichte maaltijd.
❥ Adres: IJzerdijk 41, 8600 Diksmuide
Website

Domein Hernieuwenburg (Wielsbeke)
De kids kunnen zich in domein Hernieuwenburg uitleven op de speeltuin, het skatepark of minipitch (een kunstgrasveld waar verschillende balsporten beoefend kunnen worden). In de zomer kan je er ook terecht in het zwembad of kan je minigolf spelen.
❥ Adres: Hernieuwenstraat 14, 8710 Wielsbeke
Website

Graaf Visartpark (Brugge)
Op wandelafstand van Brugge vind je het Graaf Visartpark, een groenoase en speelparadijs voor kinderen. De fantasieprikkelende indianenplek zorgt voldoende uitdaging. De kids kunnen er klimmen, schommelen en glijden. Daarnaast is het ook een hele mooie wandelplek.
❥ Adres: Karel de Stoutelaan 10, 8000 Brugge
Website

Vragen? Stuur een mailtje naar elke@sunkissed.be

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts