Klinkaart wandeling in Niel

Een klein paradijsje, zo kan je natuurdomein Walenhoek in Niel het best omschrijven. Je waant je meteen op vakantie als je langs de verschillende vijvers loopt. De Klinkaart wandeling gaat door dit mooie natuurdomein.


Bezienswaardigheden onderweg
De wandeling start in het bos. Hier moet je twee keer slalommen tussen hekjes omdat het bos niet toegankelijk is voor fietsers. Er zijn ook enkele weggetjes die erg modderig zijn waardoor de wandeling niet buggyproof is (tenzij je ervoor kiest om de buggy op te heffen over de hekjes & je in een periode gaat dat het niet geregend heeft).

Een beetje verder kom je aan natuurdomein Walenhoek. Je wandelt zalig in een rustige omgeving met zicht op de vijvers. Op het einde van het natuurdomein heb je een speelzone en hondenweide. Zowel de kids als de honden kunnen zich dus nog even uitleven.

Na het Walenhoek is het wel even wennen om terug langs de straat te lopen, maar gelukkig kom je snel weer in kleine en rustige straatjes terecht. Zo passeer je nog Steenbakkerijmuseum ‘t Geleeg. Ook als je hier niet binnen gaat, is het zeker fijn om met de kids langs het ‘treintje’ met stenen te lopen. Als leuke afsluiter, wandel je nog voorbij een klein speeltuintje.


Praktische info
❥ Startpunt: Boomsestraat, Niel (ter hoogte van huisnummer 268 kan je parkeren).
❥ Buggyproof: Neen (wil je het natuurdomein bezoeken mét buggy? Parkeer je dan in Walenhof, Niel. Daar kan je het domein inlopen en zijn alle wegen buggyproof).
❥ Aantal km: 5km
❥ Knooppunten: 153 – 302 – 303 – 304 – 300 – 245 – 328 – 329 – 246 – 154 – 153
❥ Download hier het plannetje

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts