Ideale uitstap bij regenweer: het legermuseum in Brussel

Nu ja, regen of geen regen, een uitstapje naar Brussel is altijd een goed idee! We testten deze keer het legermuseum uit. Dé hoogtepunten in het museum voor de kids? De vliegtuigen en auto’s!


Het Legermuseum

In het museum vind je 12 eeuwen militaire geschiedenis. Je vindt er onder andere uniformen, wapens en meer dan 130 vliegtuigen. Via het Legermuseum kan je ook op het terras op de triomfboog waar je een prachtig panoramisch uitzicht hebt over Brussel. Door Coronamaatregelen was dit op dit moment helaas niet toegankelijk. Het museum bestaat uit verschillende hallen zoals de luchtvaart-hal, de hal met wapens en uniformen, hal 14-18, …


Onze ervaring

Eén keer per maand is er een boekenverkoop in de hal van de vliegtuigen. De hal is dan vrij toegankelijk. Wij waren er toevallig net op deze dag, waardoor er heel wat standjes en boeken stonden in de hal. Kom je vooral voor de vliegtuigen? Dan zou ik aanraden om niet op de dag van de boekenverkoop te komen. Los daarvan was het bezoek aan het Legermuseum voor ons een geslaagde uitstap. Vooral het vliegtuig waar de kids in kunnen zitten, was een schot in de roos. De grootte van de vliegtuigen en de wagens is heel indrukwekkend voor de kids (en ons). We bezochten het museum op een regenachtige, koude dag, ook in de hal van de vliegtuigen is het dan erg koud. We namen de kids hun jasjes dus mee in het museum om aan te doen in de luchtvaart-hal. Je mag geen rugzakken meenemen in het museum, maar er zijn gratis lockers beschikbaar.


Skycafé

Je kan in de cafetaria van het Legermuseum terecht voor een drankje, snacks en broodjes. Vanop het terras heb je zicht op de vliegtuigverzameling en op het vliegtuig waar de kids in kunnen. Er zijn ook kinderstoeltjes aanwezig.


Autoworld en Jubelpark

Het Legermuseum ligt in het Jubelpark en over Autoworld. Autoworld is nog te bezoeken tot en met 23 januari 2022. Indien je er een daguitstap van wil maken, kan je het Legermuseum dus combineren met een bezoek aan Autoworld en een wandeling in het Jubelpark. In het Jubelpark vind je ook een speeltuin en picknicktafels.


Praktisch

❥ Adres: Parc du Cinquantenaire – 1000 Brussel
❥ Parking: Betalend op straat of één van de ondergrondse parkings. Wanneer er boekenverkoop is, kan je gratis parkeren voor het museum (even aanbellen bij de slagboom).
❥ Openbaar vervoer: Het museum is vlot bereikbaar met de trein of bus
❥ Toiletten beschikbaar
❥ Lockers en buggyruimte gratis aanwezig
❥ Buggyproof: Er zijn liften aanwezig
❥ Tickets moet je niet op voorhand reserveren

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts