Op uitstap met de kids naar De Bollekeshoef: Ponywandelen en speelplezier

We bezochten kinderboerderij De Bollekeshoef al eens eerder & Louiz had er de tijd van zijn leven. Vorige week gingen we terug om daar voor het eerst een ponywandeling te doen.


De Bollekeshoef

Dat de kids zich uren kunnen amuseren bij kinderboerderij De Bollekeshoef is al duidelijk als je er nog maar binnenwandelt. Je vindt er niet alleen dieren, maar ook speelgoedtractors, een speeltuin, springkastelen en een enorme zandbak mét speelgoed.


Ponywandeling

Maar we gingen dus voor het eerst naar De Bollekeshoef voor een ponywandeling. We gaan er niet om liegen … we kregen kleine hangry Yvette toegewezen. Een super lief dier, maar honger voor duuuuuzend pony’s (lees: de wandeling ging van grasveldje naar grasveldje). Hierdoor verliep de wandeling dus niet altijd even vlot. Nu… ons Yvette bleek wel een ideale pony te zijn voor de kids want ze was enorm lief en zacht . Voor vertrek mochten de kids haar borstelen en na de wandeling mochten ze haar nog wat wortels geven. De kids hebben er dus enorm van genoten.

De wandeling zelf gaat via mooie natuur en is volledig buggyproof. Helaas is de wandeling niet rolstoelproof. Reken ongeveer anderhalf tot 2 uur om de wandeling te vervolledigen. Op zondag kan je een ponywandeling combineren met een boerenontbijt.


Spelen!

Na de wandeling kunnen de kids zich nog uitleven op de kinderboerderij. Wat wij vooral enorm tof vinden aan de kinderboerderij is dat je iets lekkers kan eten op het terras van de brasserie met uitzicht op de zandbak en speeltuin. Het is er ook volledig afgesloten, dus je kan met een gerust hart je kids laten spelen.


Praktisch

❥ Adres: Groenstraat 38 – 2220 Heist-op-den-Berg
❥ Parking: Gratis
❥ Reservatie: Boek hier je wandeling en toegang
❥ Prijs ponywandeling: 35€ per bubbel van 5 personen (kinderen <3j gratis)
❥ Prijs kinderboerderij: 3€ pp vanaf 3j (enkel op woe, zat, zon & feestdagen), na 17u gratis
❥ Duur: 3km, reken ongeveer anderhalf tot 2u
❥ Buggyproof: Ja
❥ Rolstoelproof: Toegang tot de kinderboerderij wel, maar de ponywandeling niet.
❥ Picknick: Je mag zelf je picknick niet meenemen op de kinderboerderij, maar je kan wel iets lekkers nemen in de brasserie. Ps. Er zijn ook super lekkere ijsjes trouwens.
❥ Toiletten: Beschikbaar

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts