Wandelen in de Lommelse Sahara

De Lommelse Sahara is een prachtig stukje natuur met helderblauwe meertjes, heidestroken, bossen en een mooie zandvlakte. Ideaal voor een leuke wandeling. Ik zocht ook nog een speeltuin in de buurt zodat Louiz zich kon uitleven en wat afwisseling had.


Parkeren
Wij parkeerden ons aan Sportcentrum De Soeverein (Sportveldenstraat 15, Lommel). Je kan hier voor je met de wandeling start ook nog even naar het toilet gaan. Altijd handig! 😊

Wandeling
Je kan kiezen tussen 3 wandelingen:

  • Blauw: 3km (kinderwandeling)
  • Oranje: 6km
  • Rood: 12km

Verblijf je in Centerparcs De Vossemeren? Dan kan je de bruine route volgen, dit is een verbindingsroute van 1km tussen Centerparcs en de Lommelse Sahara.

Wij deden de wandeling van 6km. We hadden een draagrugzak mee, maar Louiz had tijdens de rit naar Lommel niet geslapen en was enorm moe waardoor we er toch voor kozen om de buggy te nemen. Dit is geen aanrader. Er zijn hele mooie vlaktes om met de buggy te wandelen, maar er zijn ook enkele stukken door los zand, waardoor je de buggy moet trekken, niet zo handig dus 😊


Bezienswaardigheden onderweg
Natuur
Uiteraard loop je bijna de hele wandeling in bossen, langs meertjes en heidestroken.

Café Den Engel
Onderweg dorst gekregen? Dan kan je een tussenstop maken bij fiets- en wandelcafé Den Engel.
Kindergerechten: Ja
Verzorgingstafel: Ja
Kindertoilet: Ja
Kinderstoel: Ja
Speeltuin: Neen
Terras: Ja

IJsjes! 😊 😊
Jullie zullen ondertussen wel al weten dat ik echt mega fan ben van ijsjes. Tijdens onze wandeling kwamen we plots naast het water de ijskar van Het ijssloeberke tegen. De man in de ijskar wist ons te vertellen dat ze hier bijna iedere dag staan, ook op zon- en feestdagen. Er zijn ook enkele picknicktafeltjes en het zicht op het water is gewoon heel fijn om hier even een tussenstop te maken.


Uitkijktoren
Wil je de Sahara vanop 30 meter hoogte bekijken? Beklim dan de 144 trappen en geniet van het zalig uitzicht! Boven staat er ook een observatiekijker zodat je kan inzoomen op het uitzicht.


Death ride en speelslang
Als de mini slaapt, dan kunnen de ouders nog eens zot doen op de death ride 😊 Zijn je kindjes wat ouder? Dan kunnen ze zelf vliegen tussen de bomen. Je vindt de death ride ter hoogte van de uitkijktoren.
Loop je de zandvlakte voorbij, dan vind je een speelslang waarop de kindjes kunnen klimmen en klauteren.

Zandvlakte
Als het goed weer is, kan je je even neerzetten met de kindjes in het zand. Je kan eventueel een klein emmertje en schopje meenemen in je rugzak. Ideaal om even uit te blazen tijdens de wandeling
Opgelet: Je mag hier niet in het water!

Hangmat
Wil je relaxen tijdens het dagje weg? Dan kan je gratis een hangmat uitlenen aan de balie van de Soeverein. Je kan ook een babyhangmat lenen 😊 Hoe schattig is dat?! Uitlenen kan nog tot 15 oktober.

Speelbos
Je vindt aan de zandvlakte ook een speelbos. Hier heb je onder andere een 25 meter lange tunnel, speelelementen, ringwerp- en balspel, een stepping stone-pad en wilgenhutten.

Speeltuin
Aan Sportcenrum De Soeverein vind je een super grote en leuke speeltuin. Hier staan zowel speeltuigen voor grotere kinderen, als voor peutertjes. Daarnaast is er ook nog een skatepark.
Wij zijn aan deze speeltuin voor en na onze wandeling even gestopt. Dit was ideaal om het voor Louiz ook een heel fijne daguitstap te maken, zonder heel de tijd in de buggy te moeten zitten. Je vindt hier ook picknicktafels, dus voor onze wandeling hebben we hier ook nog even onze boterhammetjes opgegeten.


Geniet ervan!

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts