Een weekendje weg: Ieper met kinderen

leper staat vooral bekend om zijn rol in de Eerste Wereldoorlog. Je kan er onder andere loopgraven en musea bezoeken, maar er valt heel wat meer te beleven. Het is al geleden van onze kindertijd dat we Ieper nog bezochten, dus trekken we, mét kiddo, voor een weekend naar het bruisende hart van de Westhoek. Benieuwd wat we er allemaal doen? Dat ontdek je hier!


Overnachten in Ieper?

Je kan opteren voor een hotel, B&B of voor een huisje. Wij kiezen voor dat laatste want overnachten doen we bij Huis 7. Een gezellig herenhuis op wandelafstand van de markt en het station van Ieper. Ideaal dus om van hieruit verschillende dingen in de buurt te ontdekken. Het huis heeft 4 slaapkamers, waarvan eentje met een mezzanine, en biedt zo plaats aan 8 personen. Of het een kidsproof huis is? Dat zal wel zijn! Van speelgoed, strips en gezelschapsspelletjes tot een kinderparaplu, kinderservies en kinderbed … het is er allemaal aanwezig. Wij zijn fan!

Het grote voordeel aan Huis 7 is de ligging, want het ligt in het centrum zonder dat je last hebt van de drukte. Wij vinden een huisje ook altijd gemakkelijk omdat Louiz dan in bed kan terwijl wij nog genieten van een drankje op het terras of een boekje in de zetel.


Wat kan je doen met kids in en rond Ieper?

Ons weekend Ieper stemmen we grotendeels af op Louiz. Het wordt een beetje cultuur en vooral veel natuur. Bij aankomst op vrijdag besluiten we het vrij rustig te houden, dus trekken we even naar het centrum om er een koffietje te drinken bij Fika en aan window-shopping te doen. Aangezien het na Louiz zijn middagdut begint te regenen, is dit het perfecte moment om naar Bellewaerde Aquapark te trekken. Het Iepermuseum wisselen we op zaterdag af met een natuurspeelplek en speeltuin. De Zonnegloed stond al even op ons to do-lijstje en aangezien we nu zo kortbij zijn, besluiten we om dit op zondag even mee te pikken.


Ypermuseum

Het Ypermuseum ligt op slechts 5 minuten wandelen van Huis 7. De weg is volledig buggyproof en ook in het museum kan je gebruik maken van liften. In het museum vind je informatie over elf eeuwen Ieper en de Westhoek. Voor de kids zijn er zoektochten en interactieve borden waardoor het ook voor hen een fijne ervaring wordt. Zo gaat Louiz met zijn eigen polsbandje op zoek naar de katjes. Telkens wanneer hij een katje vindt, mag hij zijn polsbandje hierop scannen. Vinden de kids alle katten? Dan krijgen ze op het einde een verrassing! Onderweg zijn er ook verschillende spelletjes en voelelementen, helemaal kidsproof dus!
❥ Adres: Grote markt 34 – Ieper
❥ Reservatie: Dit kan hier


Wandelen in de winkelstraten

Ieper heeft een gezellig centrum waar je kan wandelen, winkelen of de zaterdagmarkt kan bezoeken. Je vindt er ook enkele terrassen.


De Zonnegloed

De Zonnegloed is een warme en veilig thuis voor meer dan 400 geredde dieren. Bij elk dier vind je een bordje met het verhaal en dus de geschiedenis van het dier. Je vindt er onder andere heel wat soorten apen, vogels, zebra’s en zelfs een beer. Er is ook een kinderboerderij en je kan er picknicken aan één van de vele picknicktafels. Doorheen het park vind je verschillende natuurlijke speelelementen, speeltuinen en een overdekte speeltuin.
Adres: Kasteelweg 22 – Vleteren
Prijs: €16,50 (kids onder 2 gratis)
Reservatie: Dit kan via deze link


Natuurspeelplek en speeltuin

Op wandelafstand van Huis 7 vind je het Froidurepark. In eerste instantie lijkt hier enkel een speeltuin te zijn, maar als je wat verder loopt, kom je een leuke natuurspeelplek tegen waar de kids zich volledig kunnen uitleven. Je vindt er een speelhuis, klimparcours en touwen. Verder vind je er ook nog een skatepark, sprookjesbos en een open speelveld. Is het goed weer? Neem dan een dekentje mee zodat jullie kunnen genieten van de zon of een picknick op het gras.
❥ Adres: Leopold III-laan – Ieper
❥ Prijs: Gratis


Bellewaerde (aquapark)

Bellewaerde (aquapark) ligt op enkele minuutjes rijden van het centrum van Ieper. Aangezien we maar drie dagen in Ieper verblijven, besluiten we om niet Bellewaerde, maar wel het aquapark te bezoeken. Voor Louiz is het kinderbad iets te koud, maar gelukkig is er aan het kinderbad ook een bubbelbad waarin de kids met de emmers en schepjes mogen spelen. Ideaal dus voor de kleinere kindjes of kindjes die snel koud hebben. Persoonlijk vinden we de ingang vrij duur om slechts enkele uurtjes door te brengen met Louiz aangezien hij snel koud heeft en hij nog niet op veel glijbanen mag. Daarentegen zijn er voor de grotere kids (en de ouders!) wél verschillende glijbanen, zwembaden en een waterspeeltuin.
❥ Adres: Meenseweg 497 – Ieper
❥ Tickets: Deze kan je hier kopen

Veel plezier!!

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Elke

Elke

Auteur en oprichter Sunkissed.
Elke heeft maar 1 doel, ouders die willen genieten van het leven een platform geven om uit te zoeken waar ze dat kunnen doen, samen met hun kinderen.

Gerelateerde posts